ULUSLARARASI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ’NDE SAHNE ÖZBEKİSTAN’IN

7’nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Özbekistan Gecesi Keçiörenlilerden büyük ilgi gördü. Gecede horon ekibi de bir gösteri yaparak sahnede Karadeniz rüzgarı estirdi.

Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen geceye 24.Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadyrov, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAR-DER) Genel Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MUHTAÇLARA SAHİP ÇIKALIM

Konuk sanatçı Gülzade Hudaynazarova’nın söylediği Özbekistan milli şarkılarına halk dansları ekibi de danslarıyla eşlik etti. Renkli yöresel kostümleri ile dikkat çeken dansçılar Keçiörenlilerin büyük beğenisini kazandı. Programda ayrıca Ankara Ritmik Gençlik Spor Kulübü’nün horon ekibi de gösteri yaptı. Bir Ankara sakini olarak Keçiören’de geleneksel hale gelen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin Ramazan gecelerine ayrı bir renk kattığını gözlemlediğini söyleyen Feramuz Üstün de, “Her zaman Karadenizlilerin ve Türk coğrafyasının yanında olan Başkanım Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum. Keçiören sadece Anadolu’nun dört bir köşesinden gelen insanların otağı değildir. Dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimizin de rahat yaşadığı bir ilçedir. Bunun için Keçiörenlilere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Üstün, Ramazan’ın en önemli ibadetinin muhtaçlara sahip çıkmak olduğunu dile getirirken, herkese “Hayırlı Ramazanlar” dileyerek sözlerini tamamladı.

KARDEŞLİĞİMİZ EBEDİ OLSUN

Özbek misafirlerini “Türkiye, Ankara ve Keçiören’e hoş geldiniz” diyerek selamlayan Mustafa Ak, “Gönül coğrafyamızda yer alan, dinimizin ve kültürümüzün ortak olduğu kardeşlerimizle birlikteyiz. Değerli Büyükelçim yedi yıldır Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’ne katılıyor. Kendisine teşekkür ediyor, bu güzel kardeşliğimizin ebedi olmasını diliyorum” dedi. Ramazan-ı Şerif’in sadece oruç tutulup ibadet edilen bir ay olmadığını kaydeden Başkan Ak, “Bu mübarek ay aynı zamanda açların, yoksulların unutulmaması gereken bir paylaşma ayıdır. Her birimiz Müslüman olarak bu sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Bu ayın ülkemize ve bütün ümmete hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

KEÇİÖREN İKİNCİ EVİM

Büyükelçi Kadyrov ise, Keçiören’in kendisinin ikinci evi olduğunu ifade ederek, “7’’nci defadır bu etkinliklere katılıyorum. Bunun için değerli başkanım Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” dedi. Özbekistan ile Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu vurgulayan Kadyrov, “Türkiye her geçen gün daha da güçlenen örnek bir ülkedir. 11 yıldır Türkiye’de görev yapıyorum. Sizlerden hiç kötü bir söz duymadım. Bu söylediklerim yüreğimden çıkan sözlerdir. Türkiye’den Allah razı olsun. Keçiören’e Ramazan mübarek olsun” mesajını verdi.

Programın sonunda KAR-DER Başkanı Mustafa Ak’a kemençe, Büyükelçi Kadyrov da Özbekistan milli giysisi Çapan’ı hediye etti. Çapan’ı üzerine giyen Bakan Ak toplu aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Gecede ayrıca Özbekistan Kültür Evi ile Karadeniz Kültür Evi'nin açılışları da yapılırken, vatandaşlara Özbek pilavı ikram edildi.

13.06.2016