SERHAT ŞEHİRLERİ İFTARDA BULUŞTU

Keçiören Belediyesi, “Hemşehri Buluşmaları” kapsamında serhat şehirlerimizi bir araya getirdi. Keçiören Belediyesi ve Kars – Ardahan –Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu’nun iş birliği ile Halil İbrahim Sofrasında düzenlenen iftar programı Kur’an Tilaveti ile başladı.

Katılımın yoğun olduğu iftara Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev, Ak Parti Kars Eski Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem, Danıştay Üyesi Hicabi Ece, Ak Parti Ardahan İl Başkanı Yusuf Demirci, Kars – Ardahan –Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Birlikte açılan iftarın ardından yapılan yemek duası ile Ramazan’ın bereketinin tüm aylara yayılması temenni edildi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, iftar programında yaptığı konuşmada gönül beraberliği ve iş birliğinin farklı platformlarda artarak devam ettiğini belirtirken, Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise Kars’tan ayrılıp il olmalarına rağmen Iğdır ve Ardahan’ın hala Kars’la gönül bağlarını koruduklarına dikkat çekti.

BİRLİĞİNİZ HERKESE ÖRNEK OLMALI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise ibadetlerin ve hayırların kabul edilmesi temennisinde bulunarak şunları söyledi; “İbadetlerimizi yerine getirirken sorumluluklarımızı da unutmamalıyız. Bizim aynı zamanda anne – babamıza, komşularımıza, öksüz, yetimlere, zorda olanlara,  mazlum milletlere karşı da sorumluluklarımız var.” Başkan Ak ayrıca 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine de değinerek 18 ayrı ülkeden gelen misafirlerle Ramazan’da sınırları kaldırdıklarını söyledi. Ak, ayrıca Kars- Ardahan – Iğdır arasındaki birliğe de dikkat çekerek, “3 ili tek çatı altında birleştiren fazla dernek yok. Bu nedenle sizin birliğiniz ayrı bir önem taşıyor. Birliğinizin daim olmasını diliyor, size her türlü desteği sağlamaktan memnun olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Kars – Ardahan –Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ise 5 yıldır yaptıkları iftar programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın destek olduğunu belirterek geleneklerini, göreneklerini yaşatmakta kararlı olduklarını söyledi. Yıldırım birlik ve beraberliklerini “Birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” Hadis-i Şerifi ile tanımladı.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Kars – Ardahan –Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’a günün anlamına binaen süs vazo hediye etti. Dernek Başkanı Yıldırım da Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ile Başkan Ak’a hediyelerini takdim etti.

Program Serdar Cantürk’ün ney dinletisi ile devam etti. Ardından Kalaba Kent Meydanına geçilerek Kars- Ardahan – Iğdır Kültür Evi, Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ak Parti Kars Eski Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars – Ardahan –Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım tarafından açıldı.

04.07.2015