SAHNE DOST ÜLKE PAKİSTAN'IN

Keçiören Belediyesi tarafından 8.'si düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin konuğu olan Pakistan unutulmaz bir gece yaşattı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğinde Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen geceye Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk,  Yemen Eski Büyükelçisi ve Güney Asya Genel Müdürü Fazlı Çorman, ES-DER Başkanı Mahmut Çelikus, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pakistan Kültür Evi’nin de açıldığı gecede Pakistan Evi’nin önünde yer alan ve Türkiye – Pakistan dostluğunu simgeleyen modifiye vosvos büyük ilgi gördü. Pakistanlı Abdullah Athar’ın Kur’an Tilaveti ile başlayan gecede Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Athar’a Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

PAKİSTAN VE TÜRKİYE KADER KARDEŞİ

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood’un hediyesi olan Pakistan’ın yerel kıyafetleri ile kürsüye çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bugün Pakistan’dayız ve gördüğünüz gibi Pakistanlı’yız.” diyerek konuşmasına başladı. Başkan Ak Pakistan ve Türkiye’nin sadece din kardeşi değil kader kardeşi de olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Devlet Başkanı Sayın Memnun Hüseyin nezdinde ilişkilerimiz çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Belediye olarak biz de iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunuyoruz.” Ak,  8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine de değinerek, “Bu sene 17 ülkeyi ve Anadolumuzun güzel şehirlerini konuk ediyoruz. Hem ülkeler hem de şehirler kendi zenginliklerini sergiliyorlar. Ramazan ayı kardeşlik, birlik, beraberlik ve paylaşmak ve Kur’an ayı… Cenab-ı Allah bu aylara tekrar erişmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ HATIRLATTI

Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood ise “Eskiye dayanan köklü ilişkimizi daha da ileriye taşıma hedefindeyiz. Eğitim, sanat, kültür alanında da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak’a da Pakistan’ın Peşaver kentinde yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden 145 Müslüman kardeşimizin anısına Keçiören’de diktiği fidanlar için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. Büyükelçi Mahmood 15 Temmuz’da en fazla Keçiören’in şehit verdiğini hatırlatarak demokrasi şehitlerini saygıyla andıklarını ifade ettiği konuşmasını, Türkçe “Yaşasın Türkiye- Pakistan dostluğu…” diyerek bitirdi.

KURTULUŞ SAVAŞINDA BİZE PARA GÖNDERİP DESTEK OLDULAR

Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun köklerinin çok eskilere dayandığını belirten Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk iki ülke ilişkilerini iki bedende atan bir kalbe benzeterek, Pakistan’ın bağımsızlığını kazanmadan çok önce Osmanlı’nın ayakta kalması için destek verdiğini ve Kurtuluş Savaşı döneminde de Hintli Müslümanların gönderdiği 720 bin lirayı hatırlattı.

Kayatürk, “Pakistan ve Türkiye hiçbir zaman ayrı düşmedi. Suriye’de ve Körfez ülkelerindeki her problemde Türkiye’nin yanında yer aldı. En son yaşanan Katar olayında da Katar’ın haklılığını savunan Türkiye’yi destekledi. Türkiye Katar’a 5 bin asker göndermeyi planlarken, Pakistan’da 20 bin asker göndereceğini ifade ederek yanımızda yerini aldı.  Askeri iş birliğimiz de sürüyor biz onlardan 130 tane eğitim uçağı aldık, 4 büyük gemi satıyoruz. ATAK Helikopterlerimizi satıyoruz.  İki ülke sadece iyi gün değil kötü gün dostu…” dedi.

BAŞKAN AK DOST ÜLKELERİ TÜRKİYE’YE TANITIYOR

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın birbirinden başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Burhan Kayatürk, “Soyadı gibi temiz siyasetiyle başarısının yanında bu etkinliklerle de Keçiören’i, Ankara’yı ve hatta Türkiye’yi uluslararası düzeyde tanıtıyor. Biz de bu vesileyle Pakistan’ı Türkiye’ye, Ankara’ya, Keçiören’e tanıtıyoruz. Pakistan okulunun da Keçiören’de açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gecede Pakistan’ın 4 eyaletine özgü yöresel kıyafetlerle dans eden gençler büyük beğeni topladı.  Pakistan’ın Afrin, Afrin şarkısını seslendiren Türk Öğrenci Öykü Gül’ün de ayrı bir renk kattığı gecenin sürprizi ise Pakistan’ın geleneksel kıyafetlerinden oluşan defile oldu. Protokolün hediyeleşmesinin ardından gece, Pakistan ve Türk Bayrakları eşliğinde toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

14.06.2017