ŞAHİNBEY’DE KARDEŞ KEÇİÖREN BELEDİYESİ PARKI AÇILDI

Keçiören Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalan kardeşlik protokolü ile Keçiören’de “Kardeş Şahinbey Belediyesi Parkı” açılırken şimdi de Şahinbey’de “Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı” açıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesi'nde açılacak Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı açılış töreni için Gaziantep’e gitti. Açılış törenine, ev sahibi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atalay ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’in Gaziantep ve Türkiye için önemli bir yerleşim merkezi olduğuna dikkat çekerek 3 Ocak tarihinde Keçiören Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Belediyeler arasında, sevgi ve dostluğun yanı sıra kültür, bilgi ve deneyimlerin de paylaşılması gerektiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı hayırlı olsun” dedi.

Şahinbey’le kardeş olduktan sonra Keçiören’de bir parka “Kardeş Şahinbey Belediyesi” ismini verdiklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bugün bizim açımızdan mutlu ve güzel bir gün. Kardeş belediyemiz Gaziantep Şahinbey’de Keçiören adının yaşatılacağı güzel bir parkın açılışını yapıyoruz. Bu anlamıyla ben değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz böylece daha da pekişmiş oldu. Daha önce biz, Şahinbey Belediyesi'nin hem meclis üyelerini hem başkanını Keçiören’de ağırlamıştık. Orada bir parkımızın adını Şahinbey Belediyesi Parkı olarak koymuştuk. Ben Şahinbey Belediye meclisine çok teşekkür ediyorum. Hemen karşılık verdiler. Böylece kardeşliğimiz pekişmiş oldu. Umut ediyorum ki bu kardeşlikler, bu işbirlikleri güzel neticelere vesile olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atalay’la birlikte kurdele keserek parkın ve sosyal tesisin açılışı yaptılar.

23.05.2012