MODEL UÇAK TUTKUNLARI KEÇİÖREN'DE BULUŞTU

Havacılığa ilgi duyan model uçak tutkunları Keçiören'de düzenlenen Funfly 2012 Türkiye Şampiyonası'nın finalinde buluştu.

Farklı kurumlarla işbirliğini sürekli geliştiren ve renkli organizasyonlara ev sahipliği yapan Keçiören Belediyesi, havacılığa meraklı model uçak tutkunlarını ağırladı. Türk Hava Kurumu Radyo Kontrollü Model Uçak Türkiye Şampiyonası Funfly 2012 Finali Keçiören'de yapıldı. Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türk Hava Kurumu Keçiören Şubesi Başkanlığı'na tahsis edilen Bağlum Model Uçak Eğitim Merkezi pistindeki yarışma büyük ilgi gördü. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmaya Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyüz, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmanın açış konuşmasını yapan Türkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyüz, "Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Ak beyefendiye ve diğer katılımcılara Türk Hava Kurumu adına kalpten teşekkür ediyorum" dedi.  Funfly yarışması ile radyo kontrollü uçak tutkunlarının bir araya geldiğini belirten Akyüz, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmanın diğer kentlerde yapılan etapları hakkında bilgiler verdi. Yarışmayı gelecek yıl da yapmayı planladıklarını ifade eden Akyüz,yurtdışındaki uluslararası yarışmalara  daha çok yarışmacı göndermeyi hedeflediklerini söyledi.

"Keçiören'den Şampiyonlar Çıksın İstiyoruz"

Bu tür etkinliklerin Keçiören'de yapılıyor olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yarışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Bağlum'daki model uçak pistini özel olarak yaptıklarını ve bu tür faaliyetlere tahsis ettikleri bilgisini veren Başkan Ak, "Türk havacılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Türk Hava Kurumu'nun Türk havacılığının sürdürülmesi ve yaygınlaştırılması için bir çok faaliyeti var. Bu faaliyetlere bizler yerel yönetimler olarak destek vermeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Bağlum'daki bu alanı geliştirerek bir hobi merkezine dönüştürecekleri müjdesini veren Başkan Ak, "Bağlum'daki bu alan bu tür yarışmalar için özel olarak yapıldı. Burayı geliştirmek istiyoruz. Bunun için bu bölgeyi hobi parkı tarzında bir tesis olarak inşa edeceğiz. Sadece model uçaklar değil model arabalar, model gemiler gibi bunlara benzer etkinliklerin gerçekleştirilebildiği bir park olacak. Bağlum'daki bu yer, Türkiye'de bu işe gönül verenlerin merkezi haline gelecek" diye konuştu.

THK ile birlikte model uçak atölyesi açtıklarına dikkat çeken Başkan Ak, atölyeye gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) kurslarında model uçak ile ilgili sınıflar açtıklarını söyledi. İmkanların oluşmasıyla başarıların geleceğini dile getiren Başkan Ak, "Keçiören'den şampiyonlar çıksın istiyoruz. Keçiörenli vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bu alana ilgi göstermesini bekliyoruz. Bu ilgiyi gördüğümüz sürece destek olmaya devam edeceğiz.  Bütün yarışmacı arkadaşları tebrik ediyor, derece alanları kutluyorum" dedi.

Yarışmacılarla birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de THK ile yerel yönetimlerin işbirliği yapmasının önemli olduğunu söyleyerek katılımcılara başarılar diledi. Konuşmaların ardından Türkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyüz ve THK Keçiören Şube Başkanı Erdal Açarlar tarafından desteklerinden dolayı Başkan Ak'a ve Kaymakam Nusret Dirim'e teşekkür plaketi verildi.

Şampiyonaya katılan yarışmacılar kıyasıya bir mücadele göstererek uçaklarını yarıştırdı. Yarışma kapsamında Türk Hava Kurumu Motorlu Yamaç Paraşütü gösterisi ilgiyle izlendi. Katılımcılar model uçak gösterilerini de keyifle izledi.

26.11.2012