MEVLANA’DAKİ SEMİNERDE PEYGAMBERİMİZİN YÜCE AHLAKI ANLATILDI

Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen “Peygamberimizin Ahlakı ile Ahlaklanmak” konulu seminere Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

Keçiören TOGEM tarafından hazırlanan seminerin dinleyicileri arasında Başkan Ak’ın eşi Hatice Ak ve  Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da yer aldı. Seminer öncesinde Kültür Bakanlığı Gençlik Korosu, salonu dolduran Keçiörenlilere güzel bir ney dinletisi sundu.

ÖBÜR DÜNYAMIZ İÇİN DE ÇALIŞMALIYIZ

Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği Kutlu Doğum Haftası’nda yoğun bir kutlama programına imza attıklarını söyleyen Başkan Ak, “Bir zamanlar çocuklarımızı Kur’an kursuna Kur’an öğrenmeleri için gönderemiyorduk, ama şimdi Kur’an’ı her yerde öğretebiliyoruz. Aynı zamanda başörtülü kadınlarımız da her alanda özgürler. Devletin her kademesinde kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda bu özgürlüğün yaşanmasında katkıları olan Başbakanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Şehirleri yolların ve asfaltların değil, insanların anlamlı kıldığını ifade eden Mustafa Ak, “İnsana yatırım yapıp değer vermeliyiz. Sadece bu dünya için değil öbür dünyamız için de çalışmalıyız. Bizler ta anne karnından mezara kadar hazırlık aşamasında üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeliyiz. Keçiören Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerimize devam ediyoruz. Seminerimizi vermiş olduğumuz Mevlana Kültür Merkezi bu bölgeye hayat verdi, canlılık kazandırdı. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Ayten Aydın ise, Peygamber Efendimizin asırlar boyu insanlığın yol göstericisi olduğunu kaydederek, “Onun varlığıyla insanlığın dünü, bugünü ve geleceği aydınlanmıştır. Güzel bir sonuç ile Keçiören’de ikinci defa seçilen Başkanım Mustafa Ak’a bize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Seminerin konuşmacısı Nurten Ceceli Alkan da, bugün Peygamberimizin misafiri olduğumuzu belirtirken, “Efendimizin ahlakı ile ahlaklanmak deyince aklımıza Peygamberimizin bütün güzel vasıfları geliyor. Allah’ın sevgilisi olan bir kuldur Peygamberimiz. Biz de kuluz, Resulullah Efendimiz de kul. Kendi hayatımızda Peygamber Efendimizi örnek alıp, Allah katındaki derecemizi yükseltmeliyiz. Peygamber efendimizin bir kul ve insan olduğunu unutmayınca ona benzeyebilmek ümidimiz var” mesajını verdi. Alkan, Peygamber Efendimizin peygamber olmadan önce de önemsenen, değerli, itibarlı, izzet ve şeref sahibi bir insan olduğuna dikkat çekerek “Peygamberliğinden sonra da bu özellikleri taçlandı. Allah Müslümanın değerli, itibarlı ve izzetli olmasını ister. Bizler Peygamber Efendimizin temsilcisiyiz. Attığımız her adımda bunun idrakinde olmalıyız” dedi.

18.04.2014