KOSOVA HEYETİNDEN BAŞKAN AK’A ZİYARET

Kosova Presheva Belediye Başkan Yardımcısı Xhelal Memeti ve beraberindeki heyet Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ziyarette bulundu.

Başkan Ak’ın makamında gerçekleşen ziyarette Xhelal Memeti’ye Sırbistan Genel Müftüsü Nexhmedin Saqipi, Liza-r Genel Başkanı Mensur Moriha, Kosova STK başkanları, LİLA-R heyeti ve üniversite öğrencileri de eşlik etti.

ORTAK BİR TARİHİMİZ VAR

Konuk heyeti Keçiören’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Mustafa Ak, Keçiören’i tanıtıcı bilgiler verirken, “Bu tür gezilerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Burada bulunduğunuz sürece yeni bilgiler öğrendiniz. Kosova dünyanın en genç ülkesi, ortak bir tarihe sahibiz ve bağımız çok eskilere dayanıyor. Tarihimizin bize yüklediği sorumlulukla Kosova’yla yakın işbirliği içerisindeyiz” dedi. Prizren ve Mamuşa ile kardeş belediye olduklarını hatırlatan Başkan Ak, “Geçtiğimiz yıllarda Mamuşa’da Çanakkale Savaşı zaferinin 100. yılı anısına Çanakkale Anıtı’nın ve parkın açılışını yaptık. Yine Prizren’de Ankara Parkımız var. Her yıl gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Kosova’yı misafir edip Kosova gecesi düzenliyoruz” diye konuştu.

İLİŞKİLERİMİZ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Kosova Presheva Belediye Başkan Yardımcısı ise, kendilerine gösterilen misafirperverlikten ötürü Başkan Ak’a teşekkür ederek, “İlçenize yaptığınız hizmetleri çok beğendik” dedi. Sırbistan Genel Müftüsü Saqipi de, Türkiye ile ilişkilerinin çok eskiye dayandığını kaydederek, “Osmanlı zamanında yapılan birçok eser bize miras kaldı. İlişkilerimizin her geçen gün artarak geliştiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Evlad-ı Fatihan’dan gelen herkese sahip çıkıyorsunuz. Allah sizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle sona ererken, konuk heyet daha sonra TBMM, Çanakkale Platosu, Estergon Kalesi ve Botanik Parkı’nı gezerek teleferiğe bindi.

06.04.2017