KEÇİÖREN METROSUNDA TÜNELİN UCU GÖRÜNDÜ

METRODA MUTLU SONA BİR YIL KALDI

Çalışmaların büyük bir hızla sürdürüldüğü Keçiören Metrosu’nda artık tünelin ucu göründü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Keçiören Metrosu’nun 2014’te hizmete açılacağını belirtirken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise “İnsanlar bu iş bitecek diye inanıyorlar ve güveniyorlar. Keçiörenlilerin şükranlarını Bakanıma iletmek istiyorum” dedi.

Bakan Binali Yıldırım ve Belediye Başkanı Mustafa Ak, Erzincan'ın Kemah ilçesi Koçkar Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, Keçiören metrosu ile ilgili bir soru üzerine “Keçiören -Tandoğan metrosunu inşallah seneye bu vakte tamamlayıp hizmete açmış olacağız” yanıtını verdi.

TWİTTER İŞBİRLİĞİNE YANAŞMADI

Gezi Parkı olayları sırasında sosyal medya üzerinden birçok sahte hesap açılması hakkında Facebook ve Twitter yöneticileri ile temasa geçilip geçilmediğine ilişkin bir soru karşısında Bakan Yıldırım şunları söyledi: “Maalesef Twitter bu konuda işbirliğine yanaşmadı. Eğer bu ülkede faaliyet gösteriyorsanız, yasalarına göre suç teşkil eden konularda yargı ile kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmanız gerekir. Bütün ülkelerde bu böyle işler. Yapılması gereken sosyal medyanın sesini kısmak, kısıtlamak değil." Binali Yıldırım, konunun bir diğer önemli ayağının kritik altyapılara yapılan saldırılar olduğuna dikkat çekerek “Kritik altyapıların korunması, ülke güvenliği kadar önemli. Bu konuda da tedbirlerimizi artırıyoruz” dedi. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'ni (USOM) kurduklarını ve “Balküpü” programını devreye soktuklarını açıklayan Yıldırım, bu sayede siber saldırılara müdahale edeceklerini ifade etti. Bütün sosyal paylaşım sitelerini Türkiye'de ofis açmaya davet ettiklerini hatırlatan Yıldırım, “Gelin Türk hukukuna dahil olun. Bundan kimseye zarar gelmez” diye konuştu.

METRO 2014’TE AÇILACAK

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Keçiören’deki metro çalışmalarının ne kadar hızlı gittiğine vatandaşların da şahit olduğunu kaydederek “Artık tünelin ucunu gördük. İnsanlar bu iş bitecek diye inanıyorlar ve güveniyorlar. Bu yoğun çalışmanın sonucunda metronun açılarak gerçekleşeceğini biliyoruz. Onun için Bakanıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde Kızlarpınarı Caddesi’nin yarısının trafiğe açıldığını hatırlatan Başkan Ak, caddenin diğer yarısının ise bir ay da tamamlanacağını belirterek “Böylece Keçiören’in üst ulaşım sorununu rahatlatmış olacağız. Bir yıl sonra da Keçiören Metrosu’nu hizmete açacağız. Bu anlamda da ben Keçiörenlilerin şükranlarını Bakanıma iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

26.06.2013