KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NİN İFTARI BOLULU'LARI BİR ARAYA GETİRDİ

Mübarek Ramazan-ı Şerif’te kurduğu sofralarla vatandaşlara bir arada iftar yapma mutluluğunu yaşatan Keçiören Belediyesi, bu defa Bolulular Federasyonu ile birlikte düzenlediği iftarda Bolulu'ları buluşturdu.

Halil İbrahim Sofrası’ndaki Bolulular İftarı’na ev sahibi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Bolulular Federasyonu Başkanı Yakup Evirgen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Gencer, meslek odaları ve STK temsilcileri ile çok sayıda Bolulu vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında konuşan Başkan Mustafa Ak, Köroğlu’nun diyarından esintiler getiren Bolulu kardeşleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Bereket, mağfiret, af olunma ayı mübarek Ramazan-ı Şerif’inizi kutluyorum. Tutmuş olduğunuz oruçları Cenab-ı Allah kabul eylesin. Birliğimize, dirliğimize vesile olsun. Allah dünyanın dört bir köşesindeki mazlum kardeşlerimizin de yardımcısı olsun” dedi. Bu sene Keçiören’de nüfus yoğunluğu en yüksek olan 12 hemşehri derneği ile birlikte iftar programı gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Ak, “Anadolumuzun güzelliğini zenginliğini, örf ve adetlerini anlamak, kültürlerimizi tanıtmak için bu güzel programları düzenliyoruz. Böylece Keçiören’e gelen yabancı konuklarımıza kendi kültürümüzü tanıtıp onların da kültürlerini tanıyoruz. Sınırları aşan kardeşlik sergiliyoruz. 10 mahallemizde iftar düzenleyeceğiz. 7’den 70’e her kesimle aynı sofrada buluşuyoruz” diye konuştu.

Vali Aydın Baruş ise, kardeşliğin ve dostluğun ilelebet devam etmesi temennisinde bulunarak “Gurbet ellerde çalışıp Bolu’nun sevgisini gönlünde yaşayan sevgili kardeşlerimle bu iftarda birlikte olmaktan mutluyum” dedi. Federasyon Başkanı Evirgen de, iftara ev sahipliği yapan “fahri hemşehri” saydıkları Mustafa Ak’a teşekkür ederek “Bu iftarda Bolulu hemşehrilerimin yoğun ilgisi birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergesi oldu” mesajını verdi.

Başkan Ak gecenin anısına Yakup Evirgen’e süs vazo hediye ederken, Evirgen de Başkana kendilerine verdiği destekten ötürü plaket takdim etti. İftardan sonra Kalaba Kent Meydanı’nda kurulan Bolu Kültür Evi’nin açılışı yapıldı.

23.06.2015