KEÇİÖREN 19 MAYIS'I BİSİKLET TURUYLA KUTLADI

Keçiören, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı adına yakışır bir etkinlik ile kutladı. "Bisikletinle Gel" çağrısına uyarak Keçiören Bisiklet Turu'na katılan bisiklet severler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte pedal çevirdiler.

Her yaştan Keçiörenlinin büyük ilgi gösterdiği bisiklet turunu izlemeye gelenler arasında AK Parti Ankara 2'inci Bölge Milletvekili Adayı Lütfiye Selva Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Şerolar, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. Eşofmanlarını giyerek kendi bisikletiyle tura katılan Başkan Ak startı "Haydi hep beraber pedal çevirmeye" diyerek verdi. Keçiören Etlik Ayvalı Pazar Yeri'nden başlayan tur Gülhane Caddesi, Fatih Caddesi ve Atatürk Caddesi güzergahını izleyerek Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda son buldu. Batı Ankara Bisiklet Gönüllüleri Grubu'nun da destek verdiği tur renkli görüntülere sahne oldu. Bazı bisiklet gönüllüleri sırtlarında Türk bayrağı taşırken, bir bisiklet tutkunu da tura 4 yaşındaki oğluyla beraber katıldı.  Bisiklet tutkunu baba oğlunu bisikletinin arka bölümüne taktırdığı emniyet kemerli özel bir koltukta taşıdı. Bisiklet korteji tur boyunca trafik kurallarına uymaya özen gösterirken, araç trafiğini aksatmamak için yolun sağ şeridini kullandı. Başkan Ak, bisiklet sürerken kendisine el sallayan vatandaşlara selam ile karşılık verdi.

7 KİLOMETRELİK TUR

Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen turun sonunda kısa bir konuşma yapan Mustafa Ak, bütün vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Siz gençlerimizle, sporcularımızla, bisiklete gönül veren değerli kardeşlerimle birlikte bisiklet turumuzla bayramı kutluyoruz. 7 kilometrelik bir tur gerçekleştirdik. Hep birlikte yokuş aşağı ve yukarı etaplar kat ettik. Bisiklet sporuna halkımızın ilgi göstermesi için bisiklete uygun yolların olması lazım. Ben de bunu bugün bisiklet ile trafiğe çıkınca anladım" dedi. Arazi şartlarının uygun olduğu yerlerde bisiklet yolları yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile diğer bakanların ortak çalışmalar yürüttüğünü belirten Başkan Ak, "19 Mayıs münasebetiyle düzenlenen Gençlik Haftamızda başka etkinliklerimiz de var. Spor Şenliği, Şöhretler Karması Futbol Maçı, Gençlik Yürüyüşü ve Mustafa Ceceli konserine herkesi davet ediyorum" diye konuştu.

Milletvekili Adayı Lütfiye Selva Çam ise, bisiklet turundan çok etkilendiğini ifade ederek "Ben de bisiklete gönül vermiş bir kardeşinizim. Yurt dışında çok güzel bisiklet parkurları var. Bisiklet sporunu ülkemizde de yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bunun için elimizden geleni el birliğiyle yapmalıyız" mesajını verdi.

HEDİYE ÇEKİLİŞİ YAPILDI

Konuşmaların ardından Başkan Ak, tura katkılarından dolayı Bekir Gezer, Batı Ankara Bisiklet Gönüllüleri adına Akın Bozyak ve sponsor kuruluşların temsilcilerine plaket verdi. Bisiklet Federasyonu'na desteğinden ötürü Başkan Ak'a teşekkür eden Bekir Gezer, "Kartaltepe Kent Ormanı'nda dağ bisikleti parkuru yapılmasından dolayı bisiklet severler olarak büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Daha sonra Başkan Ak ve protokol heyetindekilerin yaptığı çekilişle etkinliğe katılanlara 10 bisiklet ve 5 tablet bilgisayar hediye edildi.

19.05.2015