KEÇİÖREN’DE HABEŞİSTAN GECESİ

Keçiören Belediyesi ile Habeşistan Kalkınma ve İş birliği Derneği(HaKİD) “Habeşistan’ı Yeniden Hatırlayalım” programı düzenleyerek Habeşistan’da yaşayan Müslümanların açlık ve yoksulluk sorunlarına dikkat çekti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, STK temsilcileri ve Türkiye’de öğrenim gören Habeşistanlı öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile açılan programda “Bize Necaşi’yi, Bilal-i Habeşi’yi yeniden hatırlattıkları için programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Ankara Milletvekilli Ahmet Gündoğdu, “Medeniyetimizin adı yaşatma medeniyetidir. Etiyopya’da şöyle söyleniyor: Misyonerler buraya geldiğinde bizim değerli topraklarımız, onların da ellerinde inciller vardı. Şimdi ise inciller çocuklarımızın ellerinde iken topraklarımız sömürge ülkelerinin oldu. Hem devlet hem millet olarak oradayız” dedi. Batı ülkelerinin maalesef Habeşistan’daki ölümlere karşı duyarsız olduklarına işaret eden Gündoğdu, “Bu bölgede yetimlerimiz var. Bizler yetimlerimize sahip çıkmalıyız. Yoksa fuhuş, organ mafyası gibi birçok bela onları bekliyor” diye konuştu.

Habeşistan Kralı Necaşi ile Cafer b. Ebu Talip (r.a) başkanlığındaki İslam heyetinin konu edildiği tiyatro gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini kazanırken, Sadik ve Jemali’in seslendirdiği “Daru-ıl Hicreteyni” ilahisi de salondaki manevi atmosfer doruğa çıkardı.

Programın sonunda Etiyopya’nın kültürel kahvesi konuklara ikram edildi.

10.02.2016