KEÇİÖREN’DE FİLİSTİN GECESİ’NE BÜYÜK İLGİ

“Sınırları Aşan Kardeşliğin” en güzel örneklerinden olan 8’inci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Filistin rüzgarı esti.

Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen gece, Filistin Kültür Evi ile Çankırı Kültür Evi’nin açılışı ile başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliği yaptığı geceye, Türkiye - Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AK Parti Ankara Milletvekilleri Murat Alparslan ve Nevzat Ceylan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Lübnan Büyükelçisi Mansour Abdullah, Ürdün Büyükelçisi Amjad Adaileh, Endonezya Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Rechard Ottorizan, MHP Çankırı İl Başkanı Hidayet Çelik, Çankırı Dernekler Federasyon Başkanı Adem Can ve çok sayıda Keçiörenli katıldı.

FİLİSTİN DAVASI ABDÜLHAMİT’TEN MİRASTIR

Türkiye’nin Filistin’e olan ilgisinin iki önemli nedene dayandığını belirten Aydın Ünal, “Öncelikle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa Filistin’de bulunuyor. Hz.Nebi Kudüs’te Mescid-i Aksa’dan miraca yükseldi. İkinci nedenimiz yüz yıl önce Filistin toprakları İstanbul’dan idare ediliyordu. Kudüs, Edirne, Iğdır, Hakkari kadar bizim şehrimizdi. Zorla ve hile ile kopararak İsrail devletini kurdular” dedi. Hem Kurtuluş Savaşı’nda hem de 15 Temmuz hain darbe girişiminde, kendi topraklarımızı olduğu kadar Filistin’i de koruduğumuzu söyleyen Ünal, “Kendi bağımsızlığımızı koruduğumuz kadar, Filistin’in bağımsızlık mücadelesini de koruduk. Filistin davası bize Sultan Abdülhamit’in mirası, Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıdır. Son nefesimize kadar, Kudüs Filistin’in başkenti oluncaya kadar bu mücadeleyi göstereceğiz. Bir Keçiörenli olarak bu programdan ötürü Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum. Keçiörenlilerin de bu geceye gösterdiği yoğun ilgiden dolayı çok memnun oldum” diye konuştu.

FİLİSTİNLİLERİN YÜREĞİNDE TÜRKİYE’NİN ÖZEL YERİ VAR

Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ise, her yıl Ramazan ayında dost milletleri bir araya getiren Başkan Ak’a teşekkür ederek, “Bugünkü gösterimiz ile Filistin halkının düşüncelerini dünyaya aktarmaya çalışacağız. Türkiye’ye, Filistin’e verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Filistinlilerin yüreğinde Türkiye’nin özel bir yeri vardır” dedi. Filistin halkının barışa ve sanata olan sevgisini dile getiren Büyükelçi, “Mücadelemiz Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti içindir. İsrail hapishanelerinde tutuklu olan Filistinliler için özgürlük istiyoruz. Yaşasın Türkiye-Filistin dostluğu…” mesajını verdi.

ÜMMET BİLİNCİNİ GELİŞTİRİYORUZ

Başkan Mustafa Ak da, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde bu sene gönül coğrafyamızda yer alan 17 ülkeyi misafir ettiklerine dikkat çekerek, “Aynı zamanda Hemşehri Buluşmalarımızla Anadolumuzun şehirlerini Keçiören’de ağırlıyoruz. Böylece Müslüman ülkeler ile Anadolumuzun şehirlerini kaynaştırıyoruz. Filistin ile Çankırı’yı, Azerbaycan ile Yozgat’ı, Irak Kerkük ile Kırşehir’i buluşturuyoruz, beraber oluyoruz. Keçiören’de Ramazan akşamlarında ümmet bilincini geliştiriyoruz” dedi. Türkiye ve Türk dünyasındaki şehitlerimize de Allah’tan rahmet dileyen Başkan Ak, “Helikopter kazasında 13 askerimizi ve Afganistan’daki terör saldırısında 100’e yakın Müslüman kardeşimizi kaybettik. Ruhları şad olsun, milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Adem Can ise, 8 yıldır STK’lara verdiği desteğin yanı sıra, Anadolu’yu ve kardeş ülkeleri Keçiören’de buluşturduğu için Başkan Ak’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından gerçekleşen hediyeleşme merasimi sırasında Filistin Büyükelçisi Başkan Ak’a, Kubbet-üs Sahra’yı resmeden bir tabloyu hediye ederken, Filistinli konuk sanatçılar da teşekkür plaketi sundular.

Gecede Filistin’den gelen İstiklal Folklor Ekibi sahne alırken, yöresel danslardan oluşan gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı. Filistinli sanatçıların seslendirdikleri şarkıların ardından gece, hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

03.06.2017