KEÇİÖREN’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yıldönümü Keçiören’de, Melek Özen İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Okuldaki  törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

ÇOCUK BAYRAMI OLAN TEK ÜLKEYİZ

Sözlerine bütün çocukların bayramını kutlayarak başlayan Başkan Mustafa Ak, “94 yıl önce bugün Yeni Türkiye’nin oluşumunda en büyük adım olan TBMM, Gazi Mustafa Kemal’in başkanlığında kuruldu. Milli egemenliğimizi kutluyoruz. Bu çocuk bayramı dünyada sadece bize aittir” diye konuştu. Her birimizin çocukluğunda yaşadığı heyecan ve coşkuyu şimdi  çocuklarımızın hissettiğini hatırlatan Başkan Ak, “Biz de bir zamanlar ilkokulda aynı duyguları paylaşıyorduk. Bizim zamanımızda 23 Nisan’a büyük bir heyecanla hazırlanırdık, ama genellikle yağmur yağardı.  Bugün ise çok güzel bir hava var. Bir kez daha tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum” dedi.

AĞIR BEDELLER ÖDEDİK

Kaymakam Dirim de, bugünlere çok ağır bedeller ödeyerek geldiğimizi hatırlatarak, “Bugünlere gelmemizi sağlayan isimli isimsiz birçok kahramanımızı unutmamalıyız. Çocuklarımızın heyecanı bizleri de heyecanlandırıyor. TBMM, milletin temsilcisi olarak her türlü baskıdan uzak kalarak hizmetine devam ettiği sürece, çok daha iyi yerlere geliriz” diye konuştu. Bu güzel ve anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nda canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı saygıyla andığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıçgil ise, “Tarihini bilmeyen nesiller gelişme kaydedemez, yeni nesiller tarihini iyi bilmelidir. Milli egemenliğimizin tescillendiği bugünde çocuklarımızla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum” mesajını verdi.

ÇOCUKLARDAN İLGİNÇ GÖSTERİLER

Konuşmaların ardından sahneye 23 Nisan’ın asıl sahibi olan çocuklar çıktı. Sunumunu iki öğrencinin yaptığı programda sahne alan çocuklar, önce günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudular. Daha sonra Özel Saygı Okulları Mehteran Takımı izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Anasınıfı öğrencilerinin sunduğu halkoyunu ve rot gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Programın sonunda sahneye çıkan Çocuk Ritim Grubu’nun davul şovu ise vatandaşların bayram coşkusunu doruk noktaya taşıdı.

23.04.2014