KEÇİÖREN’DEKİ İBADETHANELER BAYRAMA HAZIR

İbadethanelerdeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdüren Keçiören Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi cami, mescit ve cem evlerinde ilaçlama ve dezenfektan işlemlerini gerçekleştirdi.

Vatandaşların gönül rahatlığıyla ve huzur içinde ibadet edebilmeleri için çalışan Keçiören Belediyesi, ibadethanelerdeki temizlik faaliyetlerine hız verdi. Belediye ekiplerince cami, mescit ve cem evlerinde, ibadet alanları, kalorifer daireleri, tuvaletler ve lavabolar da dahil olmak üzere tüm kapalı alanlarda, bakterilere karşı dezenfektan işlemi, haşerelere karşı da ilaçlama işlemleri yapılmaya başlandı. Camilerin halı ve duvarlarına soğuk sisleme yöntemi ile uygulanan dezenfektan yüzeylerde bulunan mikrop, bakteri ve virüsleri yok ederken kokuları da gideriyor ve etkisini altı ay boyunca sürdürüyor. Dezenfektan ve ilaçlama işlemlerinin ardından ortama koku giderici parfüm de sıkılıyor.

TEMİZLİK İMANDANDIR

Şehirlerin camilerin etrafında şekillendiğine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Temizlik imandandır” hadisini hatırlatarak, “Temizliği imanın parçası olarak kabul etmiş, kendini ve çevresini temiz tutmakla yükümlü kılınmış kişiler olarak elbette ibadet yerlerimizin temizliğine de özen göstermeliyiz. Vatandaşların birlikte kullandığı, toplumun tüm sosyal kesimlerinin bir araya geldiği ibadet yerlerimizin temizliği için yaz aylarını fırsat biliyoruz” mesajını verdi. Her alanda halkın sağlığını ve huzurunu gözetmek gibi bir sorumlulukları olduğunu ifade eden Mustafa Ak, “İbadethanelerimizin temizliğini ve ilaçlamasını gerçekleştirerek bu sorumluluğumuzun bir gereğini daha yerine getirmiş oluyoruz” dedi.

13.07.2015