GERİ DÖNÜŞÜMLÜ PET ŞİŞELER SOKAK HAYVANLARINI DOYURUYOR

Geri dönüşüm çalışmalarına verdiği destekle dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hem sokak hayvanlarını besleyen hem de pet şişeleri geri dönüşüme kazandıran makineleri ilçe genelinde yaygınlaştırıyor.

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün başlattığı "Hem doğayı koru hem de sokak hayvanlarını" projesi kapsamında ilçeye yerleştirilen makineler Keçiörenlilerden büyük ilgi gördü. Başkan Ak, hem sokak hayvanlarını aç ve susuz kalmaktan koruyan hem de pet şişelerin toplanmasını sağlayan bu makinelerin sayısının artırılması talimatını verdi. İlçe genelinde hızla yayılan bu makineler “atık pet şişe” ile çalışıyor. Doğada çözünmesi 400 yılı bulan ve çevre kirliliğine sebep olan pet şişeleri geri dönüşüme kazandıran makineler, sokak hayvanları için de yemek ve su tedariği yapıyor.

DOĞANIN VE SOKAK HAYVANLARININ DOSTU

Makineye pet şişe atıldıktan sonra alt kısmında yer alan yemlik ve suluk bölümlerine otomatik olarak bir hayvanı besleyecek miktarda yem ve su iniyor. Yani bir pet şişeyi çöp yerine bu makineye atan vatandaş geri dönüşüm çalışmalarına destek vererek doğayı koruduğu gibi, sokaklarda açlık ve susuzluk çeken hayvanların beslenmesine de yardımcı oluyor. Keçiören Belediyesi’nin başlattığı bu örnek proje için Başkan Mustafa Ak’a teşekkür eden vatandaşlar, “Pet şişeleri toplayan bu makineler bir taşla iki kuş vuruyor. Atık pet şişeleri geri dönüşüme kazandırırken aç ve susuz kalan sokak hayvanlarına da çare oluyoruz” görüşünü dile getirdiler.

Çevre dostu bu proje ile Ankara’da yine bir ilke imza attıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. ‘Hem doğayı koru hem de sokak hayvanları projesi’ iki hayırlı işin aynı anda yapılmasını sağlıyor. Hem sokak hayvanlarını açlık ve susuzluk riskine karşı korumaya alıyor, hem de çevre kirliliğine neden olan pet şişeleri ekonomiye kazandırıyor” mesajını verdi.

03.07.2015