FAİRFAX’Lİ ÖĞRENCİLER DEĞİŞİM PROGRAMI İLE KEÇİÖREN’DE

Keçiören Belediyesi ile kardeşlik protokolü olan ABD’nin Fairfax Belediyesi arasında imzalanan öğrenci değişim programı kapsamında 15 ABD’li üniversite öğrencisi Ankara’ya geldi.

George Mason Üniversitesi, Nothern Virginia Community Collage ve Turgut Özal Üniversitesi arasındaki “Öğrenci Değişim Kültür ve Eğitim Programı”nın ilk uygulaması, ABD’den Türkiye’ye gelen 15 üniversite öğrencisi ile gerçekleştirildi. 2-23 Haziran 2013 tarihleri arasında Keçiören Belediyesi’nin konuğu olan öğrenciler, Turgut Özal Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki derslere katıldılar. Program kapsamında ABD’li öğrenciler ayrıca Ankara’daki çeşitli kurumları ziyaret ederek yetkililerle görüştüler ve Türkiye’nin turistik bölgelerini gezip görme imkanını buldular.

ABD’Lİ ÖĞRENCİLER EBRU SANATI İLE TANIŞTI

Öğrenciler ilk olarak 3 Haziran’da değişim programına ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile biraraya geldiler. Daha sonra TBMM’yi gezen öğrenciler AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve İstanbul Milletvekili İsmail Safi ile görüştüler. Mecliste AK Parti grup toplantısını da izleyen öğrenciler, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından kabul edildiler. Avrupa Birliği Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret eden, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşen Fairfax’li öğrenciler, AK Parti genel merkez binasında da AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülden Akşit ile biraraya geldiler. Ayrıca Keçiören Meslek Edindirme Kursları(KEÇMEK) Merkezi'ni de ziyaret eden öğrenciler, burada öğretmenlerin yardımıyla geleneksel Türk sanatlarından Ebru sanatı ile taş bebek yapımını öğrendiler. Programlarını Ankara, Beypazarı, Kapadokya, Göreme, Konya, Bolu ve İstanbul gezileri ile tamamlayan öğrenciler daha sonra ülkelerine döndüler.

03.07.2013