ENGELLİLER İFTARDA BULUŞTU

Keçiören Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesi ile hareket etmeye ve Ramazan'da tüm kesimleri aynı iftar sofrasında bir araya getirmeye devam ediyor.

Keçiören Belediyesi ile Keçiören Kaymakamlığı'nın ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde engelliler aynı iftar sofrasında buluştu. Toplumdaki dezavantajlı kesimlerin Ramazan'da da hatırlanmasına vesile olan iftara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Dünya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Engin Parlak, TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın katıldı.

Engelliler, öğretmenleri, aileleri ve engellilere yönelik çalışma yapan Sivil Toplum Kuruluşlarının da katıldığı iftar programı ilahiler ve Kur'an Tilaveti ile başladı.

HER SAĞLAM KİŞİ BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Hep beraber iftarların açılmasının ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Anne - baba, komşu, akraba, kimsesizler, yardıma muhtaçlar ve dezavantajlı grup olan engelli kardeşlerimizi unutmadan Ramazan'ı idrak etmekteyiz." diyerek başladığı konuşmasında engellilere karşı duyarlı olunmasına da değinerek şunları söyledi; "Her sağlam kişi aynı zamanda bir engelli adayıdır. Bunu düşünerek onlarla empati kurmaya özen göstermeliyiz. Ayrıca başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Engelli olduktan sonra da hayata tutunmaya devam etmeli, dirayetli olmalıyız. Elbette biz dirayetli olurken ilgili kamu kurum ve kuruluşları da üzerine düşenleri yapmalı..."

Yaptıkları tesislerin engellilere uygun olmasına özellikle dikkat ettiklerini belirten Başkan Ak; "Kaldırım yüksekliklerimizi engelli bireylere göre yapıyor, iz yol yapımına da devam ediyoruz. Avrupa standartlarına uygun yaptığımız çalışmalarda elbette bizim aşamadığımız durumlar da söz konusu olabiliyor." dedi.

2 KATLI BİNALARDA ASANSÖR ZORUNLU, RAMPA DA ZORUNLU OLACAK

Engelsiz kent meydanının metro çalışmaları bitince yeniden düzenleneceği müjdesini de veren Başkan Ak, 2 katlı da olsa Keçiören'deki tüm binalarda asansörü zorunlu kıldıklarını söyledi. Binaların girişinde rampanın da zorunlu hale geleceğini ifade eden Ak; "Yeni yapılan cami ve okulları engellilere uygun yaparken eskilerini de engellilere yönelik düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Hayat hepimiz için zor ama engelliler için daha zor... Yardımlaşma, dayanışma ve empati halinde olursak hayatımız kolaylaşır. Görme engelli birini karşıdan karşıya geçirmek bizim için zor olmasa gerek, bu gibi küçük dokunuşlarla onların hayatını kolaylaştırabiliriz. Sosyal devlete yönelik büyük adımlar atıldı, elbette yeterli değil, devamının da gelmesini bekliyoruz." dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Ramazan ayının son 10 gününün içinde olduğumuzu hatırlatarak Rabbim tekrar Ramazan'a ulaşmayı nasip etsin temennisinde bulundu. İftara katılan herkesin yaklaşan Kadir gecesi ile Ramazan bayramını da kutladı.

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de "Yardımlaşma, dayanışma ve bir araya gelmeye vesile olan Ramazan'da toplumun küçümsenmeyecek bir parçası olan engellilerimizle bu sofrayı paylaşmaktan mutluyuz" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bizler için sıradan olan şeylerin engelliler için bir hayal olabileceğini düşünmeliyiz. Sağlam insanların önce şükretmesi ve engellilerin önündeki engelleri de kaldırması gerekiyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında engelleri kaldırmak için çalışmalar yapılıyor ve bütçeler ayrılıyor."

Gecenin anısına binaen Dünya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Engin Parlak, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a forma hediye etti.

08.07.2015