BAŞKAN AK’A TEŞEKKÜR MADALYASI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği ödül töreninde, Türk kültürünün yaşatılması için verdiği destek ve işbirliği çalışmaları nedeniyle Teşekkür Madalyasına layık görüldü.

TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET EDENLERE ÖDÜL VERİLDİ

TÜRKSOY, 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği ödül töreninde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a Teşekkür Madalyası verdi. TÜRKSOY Genel Merkezi’nde düzenlenen tören, Türk kültürünün tüm dünyada yaşatılması için destek veren siyasetçileri, bürokratları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getirdi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un açılış konuşmasını yaptığı törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs, Türk Keneşi Aksakallar Konseyi Üyesi Mustafa İsen ve birçok bürokrat katıldı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Türk milleti, dünyaya yön verdiği savaş dönemlerinde bile ahlaklı olmayı dünyaya yaymıştır. Bu kültürü günümüzde dünyaya duyuran TÜRKSOY gibi bir kuruluştan böyle bir ödüle layık görülmek mutluluk verici” ifadelerine yer verirken, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, “Türk kültürünü tanıtırken doğrudan ya da dolaylı olarak bizlere destek veren siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza Şükran Nişanesi vermeyi borç olarak gördük. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİ CUMHURİYETLERLE MÜŞTEREK PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Türki Cumhuriyetlerin devletler nezdinde birbirine yaklaşması ve ortak kültürlerini yaşatması için önemli yol katedildiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiören Belediyesi olarak Türk dünyasıyla kardeş belediyecilik projeleri yürütüyoruz. Yerel yönetim deneyimlerimizi kardeş ülkelerimizde bulunan belediyelerle paylaşıp aynı zamanda da onların deneyimlerinden istifade ediyoruz. Özellikle Ramazan ayında sürdürdüğümüz müşterek projelerimizle Türk-İslam kültürünün yaşatılması için güzel çalışmalara imza atıyoruz. Türk coğrafyasından gelen kardeşlerimizin kaynaşması için Keçiören’de ortak bir zemin oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Bu hizmetlerimizin karşılığında böyle bir teşekkür madalyasını bize layık gören Türksoy ailesine de teşekkür ediyorum” dedi.

26.12.2018