BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN SERTİFİKA TÖRENİ İÇİN KEÇİÖREN’DE

Keçiören’de binlerce insanı meslek sahibi yapan KEÇMEK’in(Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları) birinci dönem sertifika dağıtım törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı.

Halil İbrahim Sofrası’nda düzenlenen törende Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur da hazır bulundu. Ankaralı Yasin konseri ile başlayan programa Keçiörenli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konuşmasının başında KEÇMEK kurslarını başarıyla bugünlere getiren Başkan Mustafa Ak’a teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Babacan, AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin çok önemli bir dönüşüm geçirdiğini söyledi.

BORÇ ALAN DEĞİL, VEREN ÜLKE OLDUK

2002 yılının Türkiye’si ile bugünün Türkiye’si arasında pek çok fark olduğunu belirten Babacan, “Ödenen yüzde 66 faizden tek haneli sayılara indik. IMF’ye 23.5 milyar dolar borcumuz vardı, bunu sildik, ödedik. Şimdi IMF’ye borç vermek için anlaşma yaptık. Alan değil, veren Türkiye olduk. Eğitimden sağlığa çok güzel hizmetler sunduk” dedi. Türkiye’nin bu başarılarını kıskananların olduğunu vurgulayan Babacan, son birkaç ayda yaşanan olayların bunun göstergesi olduğunu ifade etti. Bu olaylar ile kimin devlet ve millet için çalıştığının, kimin engel koyduğunun ortaya çıktığını kaydeden Babacan, “30 Mart seçimleri bir belediye seçimi olmasının çok ötesinde. Başbakanımız Türkiye’yi 11 yıldır çok güzel bir noktaya getirdi. İnşallah yakında Keçiören Metrosu’nu da açacağız. Hizmet yapmamızı engellemek için çıkarılan teknik ve hukuki sorunları tek tek aştık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanım Mustafa Ak, çok güzel hizmetler ortaya koydu. Önümüzdeki seçim Türkiye, Ankara ve Keçiören için bir sınavdır, bunu da başarıyla vereceğiz” mesajını verdi.

KEÇMEK BÜYÜK BİR OKUL

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, bugün KEÇMEK’te eğitim gören ve sertifika almaya hak kazananların heyecanına ortak olduklarını dile getirerek, “KEÇMEK büyük bir okuldur. Bu kurslara katılanlar hem meslek öğreniyorlar, hem güzel bir hobi sahibi oluyorlar, hem de yeni insanlarla tanışıp arkadaşlık kuruyorlar. 90 branşta 20 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Hanım kardeşlerimiz ağırlıklı olmak üzere her yaştan insanımıza eğitim veriyoruz. Vatandaşlarımız hangi alanda istiyorlarsa o alanda kurs açıyoruz. Bu kurslarımızda vatandaşlar öğrendikleri meslekle kendi iş yerlerini açıyorlar ya da işe giriyorlar” bilgilerini paylaştı. Yine Keçiören Belediyesi’nin, Keçiören TOGEM, KOSGEB ve TOBB ile birlikte gerçekleştirdiği 1071 Kadın Girişimci Projesi sayesinde kadınların uygun kredilerle kendi iş yerlerini açma imkanını yakaladıklarını söyleyen Başkan Ak, “ İnşallah 1071’i de kendi işini kurar, yanlarına da birer çalışan alırlar. Bu çalışmalarımızın hepsi yerel belediyecilik hizmetimiz olarak istihdamı artırmaya ve ülke ekonomimize katkıda bulunmaya yöneliktir. Yine belediyemiz tarafından yürütülen KADEM kurslarımızla eğitimi yarıda kalan kadınlarımıza diploma kazandırıyoruz. Okuma yazma bilmeyen kadınlarımıza okuma yazma öğretiyoruz” dedi.

POZİTİF AYRIMCILIK ARTIK ANAYASADA

Başkan Ak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara her fırsatta destek olduğunu ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı Anayasa’ya koydurduğunu ifade ederek “Kadınlara pozitif ayrımcılık artık Anayasa’ya göre suç değil. Bütün bu çalışmalarından ötürü Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ali Babacan ve Mustafa Ak, 20 bin KEÇMEK kursiyerini temsilen bazı kursiyerlere sertifika verdi. Programın sonunda protokol heyeti ve kursiyerler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

14.03.2014