AHMET YESEVİ YENİ NESİL İLE BULUŞTU

"Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz" projesi kapsamında, Türklerin İslam’ı benimsemesinde büyük rol oynayan ve tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı Ahmet Yesevi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı bir programla tanıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Keçiören Kaymakamlığı'nın destek verdiği program, Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Mustafa Ak'ın yanı sıra Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tuymebayev, Keçiören Kaymakam Vekili ve Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci de katıldı.

ANADOLU’NUN İSLAMLAŞMASINA NEDEN OLDU

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açılan programda “12. yüzyılda yaşayan Hoca Ahmet Yesevi dedemiz adına ve Kazakistan adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerine başlayan Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tuymebayev, “Değerli çocuklar bugün buraya sizler için sizlere selam vermeye geldik. Ahmet Yesevi’nin bıraktığı miras bizlere örnektir. Bizim topraklarımızda böyle büyükler yaşayıp çok değerli kitaplar bıraktılar. Etkinliği gerçekleştirilen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çağımızı aydınlatan değerler projesi kapsamında Hoca Ahmet Yesevi'yi anıp aynı zamanda tanıttıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak da, “Hoca Ahmet Yesevi, Anadolu ve bizim için çok önemlidir. Orta Asya’nın İslam ile tanışmasından sonra irfan merkezi olmasına ve Anadolu’nun İslamlaşmasına neden olan önemli bir şahsiyettir. Kazakistan sınırları içerisinde, Türkistan’da mezarı bulunuyor. Kazakistan hızlı ve istikrarlı gelişen bir ülkedir. Aynı zamanda istikrar uzmanı bir Başkanları var. Kazakistan Büyükelçimiz ile de çok güzel ilişkilerimiz var, ortak etkinlikler düzenliyoruz.  Güzel projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

O HEPİMİZİN ATASI

Pursaklar Kaymakamı Kara ise, Hoca Ahmet Yesevi’nin hikmetlerinin yolumuzu aydınlattığını söyleyerek “O hepimizin atasıdır. Bizi birbirimize bağlayan iplerden birisi de Ahmet Yesevi’dir. Yeni neslin böylesine önemli şahsiyetleri tanımasına vesile olan bu tür programları düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. “Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz” projesini okullarda 2 yıldır uyguladıklarını dile getiren Mustafa Kılıçgil de, “Anadolu’nun İslamlaşmasında büyük hizmetleri ve emekleri olan Hoca Ahmet Yesevi’yi iyi tanımalıyız” diye konuştu.

Prof.Yıldız’ın büyük mutassavvıf ile ilgili önemli bilgiler de verdiği program Özel Ahmet Yesevi Ortaokulu Öğrenci Korosu’nun seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Program, Başkan Ak’ın Büyükelçi Tuymebayev’e plaket takdimi ile sona erdi.

25.12.2015