EL EMEĞİ KEÇMEK ÜRÜNLERİ ZİYARETE AÇILDI

9. Geleneksel Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) El Sanatları Sergisi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bartın Valisi ve eski Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim'in eşi Burcu Dirim, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık,  AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın, Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve vatandaşların katılımıyla ziyarete açıldı.

Geri dönüşüm projesi, Türkiye'de saray ve saray hazineleri gibi farklı konsept çalışmalarının da yer aldığı ve 5.000 kursiyerin eserlerinden oluşan serginin açılış konuşmasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu özellikle vurguladı.

TERÖRE KARŞI TEK YÜREK

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına karşı da mesajlar veren Başkan Ak; " İki gün önce İstanbul Vezneciler'de, dün de Mardin Midyat'ta yaşanan hain terör saldırıları milletçe bizleri derinden yaraladı. Ülkemizin güvenliğini, huzurunu ve birliğini hedef alan bu saldırıları lanetliyoruz. Bizler devletimizin verdiği beka mücadelesine destek olmalıyız. Bu mücadele hak ile batılın mücadelesidir. Çünkü Ramazan gibi kutsal bir ayda bu saldırıları yapanların dini de insanlığı da olamaz. Şehitlerimize bu kutsal ayda dualarımızı esirgemeyelim... Ülkemizin birliği ve dirliği için de dua edelim. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Terörün hain emellerini boşa çıkaracağız. Ülkemize her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız ve dirayetli duracağız. Çalışmaya ve ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz. " dedi.

KADIN KURSİYER SAYISI % 70, ERKEK KURSİYER SAYISI % 30

Türkiye'nin sayılı büyük kurs merkezlerinden biri olan KEÇMEK'te bu yıl 64 farklı branşta eğitim verildiğini söyleyen Ak, İŞKUR'la imzalanan protokol birlikte bu yılki kursiyer sayısının da 10 bin olduğunu belirtti. Başkan Ak, KEÇMEK kurslarına artık kadınların yanı sıra erkeklerin ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

27 HAZİRAN'A KADAR SERGİ ZİYARETE AÇIK

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KEÇMEK'lerden faydalanan 120 bin kursiyerden bugüne kadar kendi iş yerini açan ve evden satış yapanların sayısının 170'i geçtiğinin altını çizerek, el emekleri için tüm kursiyerleri tebrik etti.

Başkan Ak, sergiyi gezerken Keçiören'in sembolik olarak anlatıldığı geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ahşap rölyef çalışmasını dikkatle inceledi. Ahşap rölyef, minyatür, hat, tezhip, kat'ı, ebru, cam mozaik, kurdele nakışı, takı tasarımı gibi 30 branşta 850 ürünün teşhir edildiği sergi Keçiören Belediyesi Hizmet Binası içerisinde 27 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

09.06.2016