KEÇİÖREN’DE COŞKULU BAYRAMLAŞMA

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programında vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Başkan Ak, huzurevindeki yaşlıları da unutmadı.

Dördüncü Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı Keçiören’de, Ramazan Bayramı da coşku içerisinde kutlandı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bayramın ikinci günü düzenlenen bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlarını tebrik etti. Kalaba etkinlik alanındaki programa genç, yaşlı binlerce Keçiörenli katıldı. Birlik ve beraberlik örneğinin en güzel şekilde sergilendiği bayramlaşma programında Başkan Ak, misafirlerine çikolata ve kolonya ikram ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Keçiören’de bayram coşkusunun ve sıcaklığının hep birlikte yaşandığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bayramlarda birlik ve beraberlik duygusunun doruğa çıktığına dikkat çekti.  Bayramların, insanları bir araya getiren ve manevi değeri büyük günler olduğunu ifade eden Başkan Ak, “Bayramlar, insanları aynı düşünce ve duygularda buluşturan, birlik ve beraberliği sağlayan özel günler. Keçiören’de de en güzel şekilde genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla toplumun tüm kesimleriyle huzurlu ve coşkulu bayram geçiriyoruz” dedi.

Ramazan’da yaşanan güzelliklerin sürekli olmasını temenni eden Başkan Ak, “Suriye, Somali ve Arakan Müslümanları başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarındaki kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı ve acıların da bir an önce sona ermesini, onların da bayramı bayram tadında yaşamalarını arzuluyoruz. Büyük ülke olmanın en güzel örneğini sergileyerek zor durumda olan kardeşlerimize yardım ediyor ve el uzatıyoruz. Keçiören Belediyesi olarak bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile Keçiören’de kardeşliğin ruhuna uygun, Ramazan’ın güzellikleriyle coşkulu bir Ramazan geçirdik. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan kardeşlerimizi burada ağırladık. Anadolu’nun farklı şehirlerinin güzelliklerini ve dünya ülkelerini burada buluşturduk.  Paylaşım iftarlarımızda yetimlerimizle, yaşlılarımızla, şehit ve gazi ailelerimizle bir araya geldik. Hemşeri iftarlarımızda hemşeri dernek ve federasyonlarıyla buluştuk. Mahalle iftarlarımızda binlerce Keçiörenliyle aynı sofralarda iftar yaptık. Bu güzelliklerin bundan sonra da devam etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bayramlaşma programının ardından Keçiören’deki bir taksi durağını ziyaret ederek taksici esnafıyla bayramlaştı.

BAŞKAN AK YAŞLILARI UNUTMADI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bayramın ilk gününde yaşlıları da unutmayarak huzurevini ziyaret etti. Keçiören Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret ederek bayramlarını kutlayan Başkan Ak, yaşlılara hediyeler vererek onlarla yakından ilgilendi. Bayramda ziyaretçi bekleyen yaşlılar, Başkan Ak’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Ak’a teşekkür ettiler.

Bayramlarda toplumsal duyarlılığın ön plana çıktığını dile getiren Başkan Ak, “Bugünlerde özellikle yaşlılar ziyaret edilmeli, yardıma muhtaçlar sevindirilmeli ve toplumda birlik ve beraberlik sağlanmalı. Günümüzde maalesef bu güzel geleneklerimiz unutulmaya başladı. Bizler bayramın bu güzel geleneklerini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Keçiören Belediyesi olarak her bayramda olduğu gibi bizleri yetiştiren büyüklerimizi, yaşlılarımızı sevindirmeye ve onların gönüllerini almak istedik. Onların dualarını alabildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

20.08.2012