02 Nisan 2020

BAŞKAN ALTINOK: KONSERLERİMİZ VİRÜS KAYBOLANA KADAR DEVAM EDECEK

Keçiören Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle ‘Evinde Kal’ çağrısına özen gösteren vatandaşların keyifli vakit geçirebilmeleri için ‘Haydi Keçiören Balkonlara’ sloganıyla üstü açık otobüsle cadde ve sokakları dolaşarak konser programı düzenledi. Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Evlerinde bunalan vatandaşlarımızı rahatlatacak, neşelendirecek, şenlendirecek biraz da olsa koronadan, paranoyadan uzaklaştıracak olan konserlerimiz vatandaşımızın keyifli vakit geçirmesini sağladı” dedi.

KONSER İLGİYLE KARŞILANDI

Keçiören Belediyesi, koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında evlerinde kalan vatandaşların keyifli vakit geçirmesi için hareket halindeki üstü açık otobüsle cadde ve sokak konseri düzenledi. Türk Halk Müziği ile birlikte hareketli eserlerin seslendirildiği konsere vatandaşlar evlerinin pencere ve balkonlarından eşlik ederek ilgiyle izledi. Konserde aynı zamanda ‘Evde Kal’ çağrısı da yapıldı.

“EVDE KAL SEVDİKLERİNİ VE ÜLKEMİZİ KORU”

Evlerinden çıkamayan vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla üstü açık otobüsle cadde ve sokaklarda konserler düzenlediklerini söyleyen Altınok, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız bunalmıştı. İnsanlarımızı rahatlatacak, neşelendirecek, şenlendirecek biraz da olsa koronadan, paranoyadan uzaklaştıracak konserler düzenleyeceğiz. Bütün cadde ve sokaklarımızda evlerinde bulunan vatandaşlarımıza, `evde kal sağlıklı kal, evde kal spor yap, evde kal sevdiklerini koru, evde kal toplumu koru, evde kal ülkeyi koru` uyarılarıyla müzik coşkusu yaşattık. İnsanlarımızı evden, kasvetten, paranoyadan uzaklaştıran genelde milli duygularımızı anlatan türkülerimizi ve şarkılarımızı seslendirdik."

KEÇİÖREN’İN YÜZDE 95’İ KURALLARA UYUYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 14 kuralın ilçedeki bilboardlar aracılığıyla sürekli vatandaşa hatırlattıklarını ifade eden Altınok, sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşların yüzde 95`inin uyduğunu belirtti. Altınok, konser otobüsünün virüs kaybolana kadar Keçiören’in 51 mahallesindeki tüm cadde ve sokakların gezeceğini de sözlerine ekledi.