MEVLANA'NIN ÇAĞRISI KEÇİÖREN'DE

Keçiören Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin üçüncü gecesinde sahne alan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun sema mukabelesi izleyenlerin gönlünü fethetti.

Kardeşlik ruhunun en belirgin şekilde hissedildiği Ramazan-ı Şerif-i, sınırların diğer tarafındaki kardeşleriyle birlikte kutlamak için uluslararası nitelikte etkinlikler düzenleyen Keçiören Belediyesi'nin üçüncü gece konukları Kazakistanlılardı. Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev'in babası ve ağabeyinin vefatı nedeniyle Kazakistan gecesi hüzünle başladı. Tüymebayev'e baş sağlığı dilekleriyle açılışı yapılan Kazakistan gecesinde gerçekleştirilecek etkinlikler ileri bir tarihe ertelendi.

3. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin üçüncü gecesinin diğer konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun gerçekleştirdiği sema mukabelesi ile etkinlik alanı mistik bir havaya büründü.

Sanat Yönetmeni Neyzen Yusuf Kayya yönetiminde; Derviş Küçek Mustafa Dede'nin bayati ayin-i şerifi eşliğinde gerçekleştirilen sema mukabelesinin ardından Neyzen Yusuf Kayya'ya gecenin anısına bir hediye takdim eden Keçiören Belediye  Başkanı Mustafa Ak, uzun zamandır böyle özel bir program izlemediğini ifade etti. Başkan Ak; Bu akşam izlediğimiz ayin-i şerif tüm ritüellerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmiş ve her zaman rastlanamayacak türdendi. Bize bu özel geceyi yaşattıkları için Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'na ve sanat yönetmeni Neyzen Yusuf Kayya'ya teşekkür ediyorum dedi.

Semazenlerin sahneden ayrılmasından sonra Keçiören Belediye  Başkanı Mustafa Ak ve beraberindekiler etkinlik alanında bulunan stantları gezerek esnaflarla sohbet ettiler.

04.08.2011