KEÇİÖREN BELEDİYESİ ALL-ARTS FUARI’NDA

Modern çağdaş sanatlar ile klasik Türk İslam sanatını buluşturan All-Arts İstanbul Fuarı’na katılan üç belediyeden birisi de Keçiören Belediyesi oldu. Fuarı ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bu etkinliğe pek çok belediye katılmak istedi. Ben burada bizim belediyemizin seçilmiş olmasını çok önemsiyorum” dedi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde 18 Nisan Perşembe günü açılan All-Arts Fuarı, Türk ve Osmanlı geleneksel sanatlarından modern sanatlara varan geniş bir yelpazede 260 sanatçı ve 880 sanat eserini bir araya getirdi. Fuara galeriler, kurumlar ve müzayede evlerinin yanısıra sahaflar, ustalar, zanaatkârlar ve antikacılar katıldı. İstanbullulardan büyük ilgi gören All-Arts’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi’nin standında incelemelerde bulundu. All-Arts’ın modern çağdaş sanatlar ile klasik Türk İslam sanatının buluştuğu prestijli bir fuar olduğunu belirten Başkan Ak, “Bu fuar, alanında kendisini ispat etmiş olan sanatçıların eserlerinin sergilendiği, aynı zamanda o sanatların tanıtıldığı bir sergi. Biz de buraya Keçiören Belediyesi KEÇMEK olarak katılıyoruz. Bizim bünyemizdeki sanatçılarımız ve üretmiş oldukları eserlerle katılıyoruz” diye konuştu. Etkinlikte sadece üç belediyenin temsil edildiğini ve bunlardan birisinin de Keçiören Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “5 gün sürecek fuar boyunca belediyemizin sanatçıları orada yer alacaklar. Ben burada bizim belediyemizin seçilmiş olmasını çok önemsiyorum. Çünkü bu etkinliğe pek çok belediye katılmak istedi. 30'a yakın belediye müracaat etti. Ancak 3 tane belediye seçildi. Bu üç belediyeden bir tanesi Keçiören Belediyesi” ifadelerini kullandı.

Özel koleksiyonların da görülebileceği All Arts İstanbul sanat fuarı üç ayrı kategoriden oluşuyor. Birinci bölümde Klasik Türk Sanatları'na yani geleneksel sanat eserleri hat, minyatür, tezhip, kat'ı, ebru, cilt, çini örneklerine yer veriliyor. İkinci bölümde Antika - Resim, çini, efemera, kuyum, halı, nümizmatik (sikke ve madeni paralar) örnekleri yer alıyor. Üçüncü bölümde ise Modern ve Çağdaş Sanat örneklerinin sergilendiği galeriler bulunuyor.

24.04.2013