YÜKSELTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ'NDE İMZALAR ATILDI

Keçiören'in şehir yapısına yeni bir değer katacak olan Yükseltepe - Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin imzaları atıldı. Proje ile Yükseltepe'de yıllardır kangren haline gelen gecekondu sorunu çözülmüş olacak.

Yaptığı başarılı hizmet ve çalışmalarla Keçiören'i Ankara'nın yükselen değeri haline getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yeni bir projeye daha imza atıyor. Yükseltepe Mahallesi'ni gecekondulardan arındırarak modern bir şehir yapısına dönüştürecek olan Yükseltepe-Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hayata geçiyor. Proje kapsamında Keçiören Belediyesi ile ihaleyi kazanan ve konutları inşa edecek olan firma arasında protokol imzalandı.

Firma yetkilileriyle bir araya gelen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, proje ile Yükseltepe'nin yeni bir çehreye kavuşacağını söyledi. Ankara'da oturmak isteyenlerin önceliğinin Keçiören olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, vatandaşların modern siteleri tercih ettiğini belirterek yeni projeler ile de bu ihtiyacın karşılandığını söyledi. Keçiören'in her geçen gün geliştiğini kaydeden Başkan Ak, Yükseltepe'de yükselecek olan yeni konutların o bölgede oturanlara ve oturmak isteyenlere yeni bir modern şehir yaşantısı sunacağını söyledi. Keçiören'de böylesi bir projeyi hayata geçirdikleri için memnun olduklarını belirten Başkan Ak, projenin hayırlı olması dileğinde bulundu. İhaleyi kazanan firma yetkilileri de Yükseltepe Mahallesi'ne yapılacak olan konutlarda tüm ayrıntıların düşünüldüğünü belirterek desteklerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ettiler.

Keçiören Belediyesi'ne ait üç ayrı müstakil parseldeki gecekonduların yüzde altmışlık kısmı yıkıldı. Halen yıkımların devam ettiği bölgede gecekondu sahiplerinin de desteklediği proje ile bin 600'den fazla konut yapılacak. Proje sayesinde Yükseltepe'de yıllardır kangren haline gelen gecekondu sorunu çözülmüş olacak. Yükseltepe'ye yeni bir çehre kazandıracak proje, bölgedeki diğer emsallere de örnek olacak.

08.11.2012