Haydi Çocuklar Keçiören`e

HAYDİ ÇOCUKLAR KEÇİÖREN`E

DOĞAL YAŞAM PARKI

Yapılan peyzaj çalışmaları ile daha da estetik bir görünüme kavuşan Doğal Yaşam Parkı gençlerimize ve çocuklarımıza bir taraftan hayvan sevgisini aşılarken diğer yandan da canlılar âlemini tanıtarak tabiatla iç içe vakit geçirmeleri için fırsat sunuyor. Onlarca türden canlıya ev sahipliği yapan park ziyaretçilerine hiç görmedikleri canlıları yakından görme olanağı sağlıyor.

ATATÜRK BOTANİK BAHÇESİ

Keçiören’in güney girişinde sayısız bitki ve çiçeğin renklendirdiği Atatürk Botanik Bahçesi muhteşem doğasıyla adeta Ankara’nın akciğeri vazifesi görüyor. Yapımının tamamlanmasıyla başkentin gözde mekânlarından biri haline gelen Botanik Parkı, eklenen Ihlamur Vadisi ile vatandaşların etkinlik ve dinlenme noktası olarak talep görüyor.

Keçiören Aliya İzzetBegoviç Parkı’nda bulunan kaykay ve paten parkuru Ankara’nın birçok noktasından gelen gençlerin idman ve çeşitli akrobatik gösteriler yapmalarına imkân sağlıyor. Ücretsiz hizmet veren parkur, amatör yarışlara da ev sahipliği yapıyor.

DENİZ DÜNYASI

Birçok insanın yalnızca belgesellerde görebileceği canlıların esrarengiz yaşamlarını görme ve onları yakından tanıma imkânı sağlayan 2700 metrekarelik kapalı bir alana kurulmuş olan Deniz Dünyası; deniz balıklarının olduğu bölüm, tünel, tatlı su balıklarının olduğu bölüm ile timsahlar ve kaplumbağaların da bulunduğu dinlenme alanı olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor.

Türkiye’nin eğitim veren ilk ve tek akvaryumu olan Deniz Dünyası’nda ayrıca engelli çocukların rehabilitasyonu için hazırlanmış içinde Koi balıklarının bulunduğu özel dokunma havuzu ve “Deniz Kabukları Müzesi” de meraklılarını bekliyor.

Tesiste bulunan seminer salonu minik ziyaretçilerine deniz canlıları ve denizlerdeki doğal yaşam hakkında eğitici belgeseller izleme imkânı da sunuyor.

TÜRK DÜNYASI SU VE GÜL MEYDANI  (ISLANMA HAVUZU)

Çevreye duyarlılık açısından örnek bir proje olarak hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olan Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı, suyun ve ışığın eşsiz güzellikteki dansı ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kent merkezinin havasını değiştiren bu alan, yaz aylarında serinlemek isteyen miniklerin ilgi gösterdiği mekânlar arasında yerini alıyor.

BUZ PATENİ PİSTİ

Ovacık Mahallesi’nde yer alan 300 metrekarelik buz pisti ‘doğal buz’  özelliğiyle dünya olimpik buz pisti sistemi ile aynı standartlara sahiptir. Türkiye’de belediye eliyle kalıcı olarak yapılan ilk dome çadırlı buz pisti olan tesis, yarım küre şeklindeki mimari yapısı ve 10 metrelik yüksekliğiyle ziyaretçilerine ferah bir ortam ve muntazam bir akustik sunuyor.

LUNAPARK

İçinde Çoban Mektebi’nin de bulunduğu 37 bin metrekarelik rekreasyon alanına kurulan lunapark çocukların gözdesi oldu. Rengârenk oyuncakların ücretsiz olarak hizmete sunulduğu  parkta; su kanosu, kanguru, laleli küçük salıncak, atlıkarınca, dönme dolap ve akülü trenin yanı sıra mini bir gondol da bulunuyor.

DOĞAL YAŞAM ALANI SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Keçiören’in Bağlum semtinde bulunan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi baştan sona yenilenerek teknolojik altyapı ve fiziki donanım yönünden Türkiye’deki sayılı rehabilitasyon merkezilerinden biri olma statüsünü elde etti.

Ultrason, kan ve idrar analizi, diş bakım cihazları, yoğun bakım üniteleri ve yeni nesil ameliyat masaları ile buradaki canlılara çeşitli yaşamsal tedavilerin de uygulandığı merkez, hayvanseverlerden tam not alıyor.

Okul öncesi eğitim gören minikleri ilçemizin güzellikleri arasında eğlenceli bir tura davet ediyoruz.
✅ Başvurular bireysel değil, kurum adına yapılacaktır.
✅ Servisler tarafımızdan sağlanacaktır.

Sadece İlkokul ve Okul Öncesi Eğitim veren kurumlar başvuru yapabileceklerdir