• Radyo Angara

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

Misyon: Sağlıklı ve temiz bir çevre için; uluslararası standartlara uygun çözümler üretmek, uygulamak ve çevre bilinci oluşturmak.

Vizyon: Çevre problemlerini bütünsel bir bakış ile ele alan, yenilikçi kurum kültürü ile verimli, etkili ve bilimsel çalışma yöntemlerini kullanarak, çevre kalitesini artıran, model bir kurum olup sahip olduğu çevre değerlerini korumak ve gelecek nesillere intikalini sağlamak amacıyla her türlü tedbiri alarak ekonomik çözümler üreten belediyecilikte öncü olma anlayışımızı devam ettirmek.

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜNÜN FAALİYETLERİ

VETERİNERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ: İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği veteriner hekim kontrolünde ekiplerce uyuşturucu iğne kullanılarak toplanması, kayıt altına alınması, kısırlaştırma işlemlerinin yapılması, kulak küpelerinin takılıp işaretlenmesi, kuduz aşılarının, hasta ve yaralı olanlarının tedavilerinin yapılması ve müteakip alındıkları ortama bırakılması görevini üstlenir.

Sokak hayvanlarının ve  geçici rehabilitasyon merkezimizde bulunan hayvanların, sahiplendirme işlemlerini yapar, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için ilçemizin belli noktalarına sabit beslenme odakları oluşturur.

İlçemizde Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban satış alanlarına gelen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların bulaşıcı hastalık kontrollerini, veteriner sağlık raporları ve pasaport kontrollerini yapar, kurban satış alanlarında isteğe bağlı olarak ücretsiz veterinerlik ve danışmanlık hizmeti verir.

İLAÇLAMA HİZMETLERİ BİRİMİ :Her yıl Şubat ayında sulak alanlara larvasit uygulamasıyla başlayan ve Mayıs ayından itibaren Eylül ayı sonuna kadar devam eden uçkunla mücadele kapsamında ilçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm mahallelerimizde gece ve gündüz olmak üzere her 72 saatte bir ilaçlama işlemleri yapar.

İlçemiz sınırlarında bulunan okul, ibadethane, su baskını olan ev, sokak ve caddeler, resmi kurum vb. yerlere ait talep doğrultusunda kapalı alanların haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama işlemlerini yapar.

CENAZE HİZMETLERİ BİRİMİ: Keçiören’de ikamet edip evlerinde vefat eden vatandaşlarımız için 7 gün 24 saat mobil araçlarımızla, vatandaşlarımızın adreslerinde cenaze hekimliğimiz tarafından ölüm raporları (Cenaze defin ruhsatı), İl dışı definlerde ise yol izin belgesi düzenler ve bu belgelerin Nüfus Müdürlüğüne intikalini sağlayarak vefat eden kişinin kayıtlardan düşmesi sürecini yönetir.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza belediye başkanımız adına taziye ziyaretinde bulunarak ücretsiz kefen, taziye çadırı, masa – sandalye ve elektrikli çay kazanı temin eder, cenazesi olan herkesin evine ikram börek, çay ve şeker gönderir.

SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ : Belediyemizde çalışan personele ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına her türlü hemşirelik ve ilk yardım desteği, ağız- diş sağlığı hizmeti, Keçiören’de ikamet eden engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlarımızın da müracaat etmeleri halinde evde diş sağlığı ve Hasta Nakil Araçlarımızla nakil hizmeti verir. Belediyemizin sosyal- kültürel faaliyetlerinde sağlık ekibini hazır bulundurur, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik toplu sünnet organizasyonu yapar.

ÇEVRE SAĞLIĞI DENETİM BİRİMİ : 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile Ankara Umumi Hıfzısıhha Meclisinin 31.03.1986 tarih ve 01 Nolu kararları kapsamında kapalı alanlarda ve yerleşim yerlerinde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen sıhhi şikayetleri inceler ve çöp biriktirilen evlere Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi iş birliği ile müdahale eder.

DEZENFEKSİYON BİRİMİ: Covid-19 Pandemi sebebi ile 12.03.2020 tarihinden itibaren 7/24 dezenfeksiyon işlemlerimiz başlamış ve halkın ortak kullandığı alanlara rutin olarak dezenfeksiyon işlemleri yapılmıştır. Bu kapsamda ilçemiz sınırları içerisinde bulunan kamuya ait kurumlar (Vergi Daireleri, SGK Merkezi, İŞKUR, Meteoroloji Genel Md’lüğü, PTT’ler), Eğitim kurumları (Okullar, Yurtlar, Kurs Merkezleri), Sağlık Kurumları (Hastane, ASM, 112 İstasyonu, Eczane, Optikci, Diyaliz Merkezleri.), İbadethaneler (Camiler, Mescitler, Kuran Kursları), Emniyet Birimleri (İl ve İlçe Emniyet Md.`lüğü, Polis Merkezleri), Diğer kurum ve kuruluşlar (Muhtarlıklar, Bankalar, Noterler, Kültür Merkezleri), 65 yas üstü Kaymakamlık sosyal yardım desteklemesi alan evler ve karantina şüpheli binalar, ulaşım hizmetleri (taksi, otobüs, dolmuş ve durakları), esnaf işyerleri ve belediyemiz hizmet birimleri dahil olmak üzere dezenfeksiyon işlemi yapılmaktadır.

BAĞLI BİRİM SORUMLULARI

VETERİNERLİK HİZMETLERİ BİRİMİFatih Necmettin Talha KAHRAMAN

İLAÇLAMA HİZMETLERİ BİRİMİ : Nejdet ÖLMEZ

CENAZE HİZMETLERİ BİRİMİ     : Fatih KORKMAZ

SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ       :

ÇEVRE SAĞLIĞI DENETİM BİRİMİ : Hülya ŞANLI YILMAZ

DEZENFEKSİYON BİRİMİ :  Fatih BÜLBÜL

BİRİME BAĞLI TESİSLERİN ZİYARET SAATLERİ

SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ REHABİLİTASYON MERKEZİ: Ziyaret gün ve Saatleri: Salı ve Perşembe günü 14:00-16:00 arasındadır.

DOĞAL YAŞAM PARKI :  Her gün