23 Nisan 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan koltuğunu 10 yaşındaki şehit kızı Melis Kara’ya devretti. Çiçeği burnunda Başkan Melis Kara’nın ilk talimatı ise çocuklar için daha yeşil parklar oldu.

Önce tören sonra devir teslim

Belediye önü, cadde ve meydanların Türk Bayrakları ile donatılmasıyla kırmızı beyaza bürünen Keçiören’de, 23 Nisan etkinlikleri belediye önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma ile başladı. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla belediye önünde gerçekleştirilen törenin ardından Keçiören Belediye Başkanlığı koltuğu Melis Kara’ya devredildi.

19 Mayıs 2016 yılında Van’da hain terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şehit Özgür Kara’nın 10 yaşındaki kızı Melis Kara’nın ilk talimatları ise çocuklar için daha yeşil parkların oluşturulması ve personel maaşlarına zam yapmak oldu. Melis belediyeyi iyilikle yöneteceğini söyleyerek herkese çay ısmarladı.

“Milletimiz egemenliğini tüm dünyaya ilan etti”

Keçiörenlilerin yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Başkan Özaslan, “23 Nisan 1920, Türk Milleti`nin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktalarından biridir. Bu önemli gün, milletimizin cesurca karar alarak, kendi kaderini tayin etme hakkını kullandığı gündür. 23 Nisan 1920`de, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılmasıyla, milletimiz egemenliğini tüm dünyaya ilan etti. Türk milleti, özgürlük ve bağımsızlık için omuz omuza vererek, kendi geleceğini şekillendirme iradesini ortaya koymuştur” dedi.

“Tüm dünya çocuklarının bayramı”

23 Nisan’ın, bağımsızlığın ve milli iradenin tecelli ettiği gün olduğuna değinen Başkan Özarslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özel günü başta kendi evlatlarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiğine dikkat çekerek, “Bugün, 23 Nisan, sadece Türkiye`nin değil, aynı zamanda tüm dünya çocukları için de bir bayramdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları geleceğin teminatı olarak görmüş ve onlara çağdaş bir gelecek hazırlamak için büyük bir özen göstermiştir. Bugün, bizlere düşen görev, bu mirası korumak ve gelecek nesillere taşımaktır. Çocuklarımıza, 23 Nisan`ın anlamını, milli birlik ve beraberlik içinde, özgürlüğün ve demokrasinin değerlerini yaşatarak aktarmalıyız. Bu büyük günü kutlarken, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

“Bize bu mutluluğu yaşattığı için Başkanıma teşekkür ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Semra Dinçer ise konuşmasında Keçiören’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dedi. Tam 104 yıl önce söyledi bu sözü. 104 yıl önce bağımsızlığın ve demokrasinin simgesi olan milletin iradesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışını yaptık. Sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışını yapmadık. Dünyada bir ilk! Hiçbir ülkede olmayan sadece bir ülkede çocuk bayramı var. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etti. Ama bugün benim için başka bir onur ve gurur meselesi. Öncelikle Sayın Başkanıma teşekkür ediyorum. Bize bu mutluluğu yaşattığı için. Tekrar böyle Türk Bayraklarıyla donatılmış bir bayram kutlattığı için. Her bayram Keçiören bu coşkuyu yaşayacak. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi.