04 Haz 2019

Keçiören Belediyesinin, 26 yıldır aralıksız olarak her Ramazan ayı boyunca Kalaba Kent Meydanında düzenlediği geleneksel Ramazan etkinliklerine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilgi büyüktü. 17 hemşehri derneğiyle ortaklaşa düzenlenen Ramazan etkinliklerini 1 ayda yaklaşık 250 bin kişi ziyaret etti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Ankara’da Ramazan etkinliklerini 26 yıl önce biz başlattık ve birçok ilçemiz örnek aldı. Milletleri ve devletleri yaşatan kültürleridir. Kültürlerini kaybeden devletler ve milletler kaybolmaya, yok olmaya mahkûmdurlar. Bu anlamda Ramazan etkinliklerimiz kültürümüzün yaşatılması adına önemli bir organizasyondur” dedi.

ETKİNLİKLER 17 HEMŞEHRİ DERNEĞİYLE ORTAKLAŞA DÜZENLENDİ

Her yıl Keçiören Kalaba Kent Meydanında Ramazan boyunca devam eden etkinlikler bu yıl 17 hemşehri derneği işbirliğinde gerçekleştirildi. Her gün bir ilin yöresel ve geleneksel değerlerinin tanıtıldığı etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Siyasetçi bürokrat sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı etkinliklerde, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Hacivat Karagöz gölge oyununun yanı sıra Türk Tasavvuf ve Türk Halk Müziğinin seçkin isimleri sahne aldı. Etkinlikte, vatandaşların keyifli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için alana 100’ün üzerinde stant kurularak renkli bir görünüm sağlandı.

ALTINOK: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Keçiören Belediyesinin, her yıl büyük bir ön hazırlık aşamasının ardından düzenlediği Ramazan etkinliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Ankara’da eski Ramazanlara özlem duyan vatandaşlarımız Keçiören’e gelerek, Ramazan-ı Şerifin maneviyatını gönlünde hissettiler. 17 hemşehri derneğimizle ortaklaşa düzenlediğimiz Ramazan etkinliklerimizde emeği geçen dernek başkanlarımıza, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, misafir olarak ilçemize gelen siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza, etkinliğimizi her gün daha da keyifli hale getiren Keçiörenlilere teşekkür ediyorum” diye Konuştu.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİMİZ GELECEK YIL DAHA KAPSAMLI OLACAK

Gelecek yıl düzenlenecek olan Ramazan etkinliklerinin daha kapsamlı olacağını da söyleyen Başkan Altınok şunları ifade etti:

“Milletleri ve devletleri yaşatan kültürleridir. Kültürlerini kaybeden devletler ve milletler kaybolmaya, yok olmaya mahkûmdurlar. Dolayısıyla bu gecemizi sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte düzenledik. Sivil toplum kuruluşlarımız, çok önemli hizmete vesile olmaktadırlar. Kültürümüzün, geleneğimizin, göreneklerimizin, adetlerimizin yaşamasına ve yaşatılmasına, gelecek nesillere aktarılmasına vesile oluyorlar. Bunları yaparken de yürekleriyle, gönülleriyle ve sevgileriyle yapıyorlar. Kimi zaman da zorluklarla karşılaşarak yaptıklarını biliyorum. Dolayısıyla bizler de, kültürümüzün yaşatılmasına bir nebzede olsa katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu. Gelecek yıl daha kapsamlı önümüzdeki yıllarda Ramazan etkinliklerimiz daha kapsamlı olacak inşallah.”