29 Mayıs 2021

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İstanbul’un Fethi’nin 568’inci yılı kapsamında üstü açık otobüsle ilçenin birçok mahallesini gezerek bu özel günü Keçiörenlilerle birlikte kutladı. Otobüs turunda halka hitap eden Altınok, “Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) övgüsüne mazhar olan ve şehirlerin başşehri İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han‘ı, O’nun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

VATANDAŞ KUTLAMAYA ORTAK OLDU

Keçiören Belediyesi tarafından İstanbul’un Fethi’ne özel süslenen üstü açık otobüsle ilçe turu yapan ve fetih coşkusunu meşaleler yakarak Keçiörenlilerle paylaşan Altınok, vatandaşların pencere ve balkonlarından sundukları alkışlarına selamla karşılık verdi.

“SEVDALARINI GERÇEKLEŞTİREN BİR ECDADIN EVLATLARIYIZ”

Otobüs turunda İstanbul’un Fethi’ne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Altınok şunları söyledi:

“Fatih Sultan Mehmet Han 21 yaşındayken koskoca Bizans’ı yenip, bayrağımızı Bizans’ın kalbi olan İstanbul’a, Ulubatlı Hasan’ın şehadetiyle dikmiştir. Sevgili Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisinde ‘İstanbul’u fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.’ buyurmuştur. Türk milleti Sevgili Peygamberimizin duasına ve özgüsüne mazhar olmuş bir millettir. İşte biz, sevdalarını gerçekleştiren bir ecdadın evladıyız. Aşılmaz surlar aşılmış, karadan gemiler yüzdürülmüş, iman gücü ve kuvvetiyle İstanbul’un fethi gerçekleşmiştir. Yüce Rabbim, Fatih Sultan Mehmet Han’dan, Molla İbrahim’den, Ak Şemsettin’den, Hacı Bayram-ı Veli’den razı olsun.”

“BİR YILDIZ DOĞDU”

Başkan Altınok, Osmanlı devletinin yıkılmasıyla birlikte Anadolu topraklarını vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmet ve minnetle anarak, “Osmanlı’ya; yıkıldı, bitti, tükendi denildiği noktada genç bir yıldız doğdu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Sayıca ve silahça üstün olan 7 düvele karşı savaşarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurdu. Allah tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun.” diye konuştu.