02 Agus 2019

Keçiören Belediyesi, düzenlediği “Engelsiz Keçiören Etkinliğinde” 35 akülü ve 100 manuel tekerlekli sandalye dağıttı. Engellilerin hayata daha fazla katılarak hareket özgürlüğü kazanmalarını amaçladıklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Engellilerin, çocukların, yaşlıların gönülleri milyonlarca gönüldür, onlara hak ettiği hizmeti verebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ev sahipliğinde Keçiören Belediyesi ve El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğinde Fatih Stadında düzenlenen programa AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Orhan Yeğin, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel, MHP Keçiören İlçe Başkanı Alparslan Doğan, Meclis Üyeleri, muhtarlar, engelliler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

“ENGELSİZ KENTLER VE ENGELSİZ YAŞAM İÇİN 1994’TEN BERİ ÇALIŞIYORUZ”

Engellilere akülü araçların programa katılan protokol tarafından verilmesinin ardından bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok şunları söyledi:

“Engelsiz kentler ve engelsiz yaşam için 1994 yılından beri başladığımız hizmetleri devam ettiriyoruz. O dönemde ÖZEV ile iş birliği yaparak engelliler için atölyeler, kurslar ve üretim merkezleri açmıştık, onlara özel eğitim ve paneller düzenlemiştik. Apartmanlara asansör zorunluluğu getirdik. Bu dönemde de onlar için önemli çalışmaları hayata geçireceğiz. Engellilerin, çocukların, yaşlıların gönülleri milyonlarca gönüldür, onlara hak ettiği hizmeti verebiliyorsak ne mutlu bize.”

Anayasadaki ‘sosyal devlet’ ilkesine vurgu yapan Başkan Altınok hükümetin de engellilere dönük önemli adımlar attığına işaret etti.

EMRULLAH İŞLER: ENGELLİLERİN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜNE ŞAHİT OLDUK

Engellileri topluma kazandırmak için yapılan çalışmalara değinen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de, “Engellilerin yüzlerinin ve gözlerinin içinin güldüğüne şahit olduk. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Keçiören’i engelsiz yapmak için çalışan değerli Başkanımız Turgut Altınok’a da teşekkür ediyorum. Onlar için bu adımları atıp mutlu günleri birlikte göreceğiz. Ayrıca Türkiye’ye 27 tır getiren El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine de teşekkür ediyorum” dedi.

DESTEK OLAN HAYIRSEVER VE SANATÇILARA ÖZEL TEŞEKKKÜR

Hayırseverlere ve sanatçılara protokol tarafından desteklerinden ötürü teşekkür belgesi ve plaket verilen gecede sahne alan Türk Halk Müziği sanatçıları Gülşen Kutlu, Nurullah Akçayır, Nazlı Öksüz ve Selma Geçer söyledikleri türkülerle alandakilere coşkulu bir akşam yaşattılar.

Altınok, sanatçılara duyarlılığından ötürü teşekkür ederken, “Bu gönül hizmetine destek oldukları için şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

Sanatçıların söyledikleri ”Ölürüm Türkiyem” ve şehitler için okunan “Çırpınırdı Karadeniz” türkülerine protokol de sahnede eşlik etti. Şehitlere rahmet gazilere de uzun ömür dileyen Başkan Altınok, Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” sözünü hatırlattı.

Gece sanatçılara çiçek takdiminin ardından muhteşem bir havai fişek gösterisi ile sona erdi.