DERYA BALCI

DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Amasya/ 1983

ÖĞRENİMİ VE MESLEĞİ: Ön lisans / TV Radyo Program Sunucusu-Kostüm Kreatörü

ÖZGEÇMİŞİ:  1983 yılında Amasya’da doğdu. İlkokulu Nene Hatun İlkokulu’nda,

Ortaöğretimi açık öğretimde, üniversiteyi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünde tamamladı.

Medya ve İletişim Akademisi mezunu oldu. Ejder Akışık Özel Diyalog Anlatım ve İletişim Okulunda eğitim aldı.  Yerli ve Ulusal TV ve radyolarda sunucu olarak çalıştı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumunda değerli hocalardan Sunuculuk ve Haber Spikerliği eğitimi aldı. Ayrıca Yön Sanat Tiyatrosunda çalıştı. Katılım Sanat Tiyatrosunda çeşitli oyunların giysilerini tasarlayıp Kostüm Kreatörlüğü yaptı. Devlet Tiyatroları Sanat Teknik Müdürlüğü yapmış olan değerli usta Sertel Çetiner’den sahne ve kostüm tasarımı eğitimi aldı.

THY ‘de Koordinatör olarak çalıştı. Akademi Gençlik Spor Kulüp’ünde kostüm tasarımı dersleri verdi.

Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ a işlediği kaftan külliyede başkanlık özel katında sergilenmektedir.

AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi,  AK Parti Ankara İl Teşkilatı Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankaya Koordinatörü olarak görev yaptı.

2016 yılında AK Parti Ankara İl Engelli Komisyonu ve Kadın Kollarında Siyasi hayatına başladı. Çeşitli STK ‘larda görev aldı.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi.