• Akmasa Çağrı Merkezi Akmasa Çağrı Merkezi : 444 52 76    Bip Hattı Hattımız : +90 530 917 52 76
Mustafa Kemal ATATÜRK

Cemal BAŞ - Adalet Ve Kalkınma Partisi

CEMAL BAŞ

PARTİSİ VE UNVANI: AK Parti / Belediye Meclis Üyesi

DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Ankara/ 1986

ÖĞRENİMİ VE MESLEĞİ: Master / Yönetici

ÖZGEÇMİŞİ: 1986 yılında Ankara doğdu. İlköğretimi Yalçın Eski Yapan ilköğretim okulunda, ortaöğretimi Ceceli ve Türk Yurdu okullarında, lise eğitimini ise Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Avusturalya‘da bulunan La Trobe Üniversitesi‘nde Finansal Yönetim Bölümünden mezun oldu. UNSW Üniversitesi’nde ve Asya Pasifik Menkul Kıymetler Araştırma Merkezinde Finansal Araştırmacı olarak çalıştı. 2010 yılında Türkiye‘ye döndü ve Sakarya Üniversitesi‘nde Mahalli İdareler üzerine yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi’nde “Geleceğin Kentlerinde Mekânsal Ekonomi” üzerine doktora çalışmalarını devam ettirmektedir.

Türkiye Belediyeler Birliğinde 2011 yılında çalışmaya başladı. 2014 yılında Avrupa Konseyi Türkiye sekreteri olarak atandı. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Finans Uzmanları Komitesi Koordinatörlüğüne getirildi. 2017 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı‘nın Mali Komite üyesi görevini üstlendi.

2019 yılı mahalli idareler seçiminde, Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyet Başkan Yardımcısı, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Siyasi Komite Üyesi ve Dünya Belediyeler Birliği Yerel Finanstan Sorumlu Meclis Üyesi görevlerini yürütmektedir.

Yerel diplomasi, kent ekonomisi ve kentleşme politikaları başta olmak üzere yerel yönetimler alanında 20‘den fazla yazılı eseri bulunmaktadır.