19 Eylül 2021

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Keçiören’deki Estergon Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemek programında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Vatan gazi ve şehitlerimize minnettardır. Şairimizin de dediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Tüm cephelerde milyonlarca şehit vererek Milli Mücadeleden zaferle çıktık. Küllerinden doğmuş bir milletin evlatlarıyız. Vatanımız, milletimiz, şerefimiz, dinimiz, bayrağımız varsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimize borçluyuz. Yüce Rabbim tüm kahramanlarımızdan razı olsun.” dedi.

Keçiören Kaymakamlığı ve Keçiören Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü yemek programına Ankara Valisi Vasip Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara’da yaşayan birçok gazi ve gazi yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılan programda tüm şehit ve gaziler anıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada “Başımızın tacı gazilerimizle bir arada olmanın şeref ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün vatanımız, milletimiz, devletimiz varsa bunu; vatan, bayrak, devlet uğrunda canını seve seve feda eden kahramanlarımıza borçluyuz. Sultan Alparslan’ın Malazgirt Zaferinden, 1071’den beri yurt tuttuğumuz bu topraklarda yaşıyorsak kahramanlarımız sayesindedir.  Milletimiz Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) övgüsüne mazhar olmuş bir millettir. Dünyaya adaleti, nizamı getiren bir imparatorluğun evlatları ve bakiyesiyiz. Bu ülkede kim varsa şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçludur. Bizler de birlik ve beraberlik içinde Alevi, Sünni, Türk ve Kürt demeden kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Kirli ve sinsi planları bozacak, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılacağız.” İfadelerini kullandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin de davetli olan tüm gazilerin özel gününü tebrik ederek vefat eden gazilere ise rahmet temennisinde bulundu.