YENİ TÜRKİYE PANELİNDE SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU KONUŞULDU

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yeni Türkiye” konulu panele Turgay Güler, Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Kekeç, Hasan Öztürk ve Savcı Sayan konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacıların gündeminde ise Türkiye’nin büyük bir başarıyla tamamladığı Süleyman Şah Türbesi Operasyonu vardı.

Yunus Emre’deki panelin dinleyicileri arasında Belediye Başkanı Mustafa Ak da yer aldı. Türkiye’nin söz konusu operasyon ile Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik bir terör saldırısı tehlikesini bertaraf ettiğini anlatan Turgay Güler, “Hiç şüphesiz İŞİD dediğimiz terör örgütünün arkasında birtakım ülkeler konsorsiyum halinde yer almakta ve onu kendi çıkarları, amaçları doğrultusunda kullanmakta. Şayet türbeyi taşımamış olsaydık onun üzerinden bir şantaj yapıyorlardı, İŞİD terör örgütü erken davranıp oraya bir baskın düzenleseydi ve oradaki 38 askerimizi rehin alsaydı, sonra seçime yakın bir sürede onları bir kafesin içinde kesseydi yahut ateşe verseydi ve bu görüntüleri de dünya ile paylaşsaydı hepimiz perişan olurduk, kahrolurduk” dedi.

UZUN ADAM MÜSAADE ETMEDİ

Savcı Sayan ise, Türkiye üzerine bir oyun oynandığını, muhalefeti dizayn edenlerin iktidarı da dizayn etmeye çalıştıklarını kaydederek “Eğer bunlara boyun eğersek biz memleketimizi kaybederiz. Suriye’ye döneriz ve bunun da baş aktörü Kemal Kılıçdaroğlu’dur.  Tasarlanarak buraya getirilmiştir. Tamamen Türkiye’nin aleyhine olan ne varsa, Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden dünyaya duyuruluyor” diye konuştu. Paralel örgütün Türkiye’yi hiçbir şekilde ele geçiremeyeceğini anladığını, çünkü Uzun Adam’ın buna müsaade etmediğini söyleyen Sayan, “Allah Uzun Adam’ın ömrünü uzatsın. Bunların son oyunu şudur: CHP ve MHP’nin içine, belki AK Parti’nin içine de sızabilirler. ‘Meclis’e 38-40 kişiyi sokabilirsek, seçimden sonra ayrılıp gurup kuracağız. Türkiye’yi Avrupa’da daha rahat şikayet edebiliriz, daha rahat saldırabiliriz. Bunların hiçbir milletvekili sokmaması için mücadele etmeliyiz’ diye. Devlet CHP’ye el koymalı. Eğer muhalefet partisinin içine bizim ülkemizi bölecek, parçalayacak birileri karışmışsa bunu oradan söküp atmak da devletin görevidir. Bence 2015 seçimleri Kurtuluş Savaşı kadar, Malazgirt Savaşı kadar önemlidir” mesajını verdi.

İŞİD İLE YENİ SINIRLAR ÇİZİLİYOR

Süleyman Şah Operasyonu ile Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi büyük bir şantajdan kurtulduğunu ifade eden Hasan Öztürk, “Ama bu aynı zamanda büyük bir ittifakın da habercisi oldu. Yani sadece Türkiye içerisinde çözüm süreci ile birlikte Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğinin tekrar pekişmesi anlamında değil, aynı zamanda Suriye Kürtleri ile epey bir zamandır devam eden kavgada başka bir aşamaya gelindiğinin göstergesidir. Yani biz Ortadoğu coğrafyasında yeni sınırların İŞİD belası ile dizayn edildiği, yani İŞİD ile beraber demografik yapının, nüfus hareketlerinin değiştiği bir ortamda Türkler ve Kürtlerin bu bölgeyi tekrar dizayn edebileceğini görmüş olduk bu operasyonla” dedi, Öztürk, paralel yapının bu operasyondan neden bu kadar rahatsız olduğu sorusuna da yanıt arayarak “Eğer Süleyman Şah Türbesi’nde İŞİD’in herhangi bir bez parçası, bayrağı dalgalansaydı ya da herhangi bir askerimizin başına bir şey gelseydi Türkiye’deki aktörlerin düşeceği pozisyonu çok iyi hesaplamışlar. Daha da önemlisi böyle bir gelişme çözüm sürecine çok büyük bir darbe olacaktı” ifadelerini kullandı.

OPERASYON 1 YIL GECİKTİ

Eğer paralel örgütün ihaneti olmasa Süleyman Şah Türbesi Operasyonu’nun geçen sene yapılacağını açıklayan Ahmet Kekeç ise, “MİT tırlarına yapılan operasyon da bunun ile ilgiliydi. Tırlar hem bölgede yaşayan Türkmenlere yardım hem de bölgede yapılacak istihbarat çalışmasına alt zemin olacak lojistik malzemeleri götürüyordu. Devletin istihbarat faaliyetlerini duyurmak, dinlemek, servis etmek dünyanın her yerinde casusluk faaliyetidir. Utanmadan hala yayınlarında haklı olduklarını iddia etmeye devam ediyorlar, Türkiye’yi terörü destekleyen ülke diye lansediyorlar, Türkiye’nin İŞİD’e silah götürdüğünü iddia ediyorlar” diye konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’ndaki Süleyman Şah Türbesi ile ilgili gizli toplantıyı açığa vururken “Türkiye Suriye’ye savaş açacak, Suriye topraklarına girecek” iddiasında bulunduğunu hatırlatan Kekeç, “Eline tutuşturulan metni yanlış okuduğu için böyle bir iddiada bulundu. Bugün de diyor ki ‘Sen niye Suriye’ye savaş açmıyorsun, niye kaçıyorsun, topraklarını terk ediyorsun?’ Bu mesele bir sene geciktiyse bunun müsebbibi paralel yapıdır ve paralel yapı tarafından teslim alınan CHP’dir” görüşünü dile getirdi.

BAŞKAN AK 'EN SIRADIŞI' PROGRAMINDA

Yusuf Ziya Cömert de, birilerinin Türkiye’nin Suriye ile savaşmasını istediğine dikkat çekerek “Eğer bize ihale verdilerse biz de onu Türkiye Cumhuriyeti olarak reddetmeye, kabul etmemeye çalışıyoruz. Bizim Suriye ile savaşa girmemizi istiyorlarsa, başından beri dikkat edin, biz o savaşa girmemeye çalışıyoruz. Süleyman Şah Türbesi’ndeki olay da bu tuzağı önleme çabasıdır. Biz savaşa girersek ne olur? O zaman ihaleye almış oluruz. İŞİD ile ve bölge ile savaşma ihalesini o zaman almış oluruz” dedi. Tayyip Erdoğan’ı İŞİD’ci gibi gösterenlerin varlığına işaret eden Cömert, “Hayır, yok öyle bir şey. Kobani’nin kurtarılmasında Tayyip Erdoğan’ın yaptığı projenin rolü var, büyük payı var. Özgür Suriye Ordusu’nun ve peşmergenin Kobani’ye gelmesini tamamen Tayyip Erdoğan’ın önerisine borçluyuz. Kobani bir şekilde kurtarıldıysa bu tür önerilerle kurtuldu” diye konuştu.

Panelin ardından konuşmacılar Ülke Tv’de hazırladıkları “En Sıradışı” programının canlı yayınına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı konuk ettiler.

26.02.2015