15 Kasım 2022

Keçiören Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün’ün basına verdiği yalan yanlış demeçlerle hem kamuoyunu yanılttığı hem de gazetecileri gerçekten uzak, manipülatif haber yapmaya sevk ettiği görülmüştür.

14 Kasım 2022’de Hürriyet Gazetesi Ankara ekinin ilk sayfasında ve 3’üncü sayfasında yer alan haberde Keçiören’deki caddelerde yer alan bozuk kaldırımlar habere konu olmuştur. Söz konusu caddeler Ankara Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetki alanı içinde yer aldığından kaldırımların bakım ve onarımı konusundaki yükümlülük de ABB’ye aittir.

Belediyemiz ilgili birimleri tarafından söz konusu kaldırımların cadde üzerinde olması dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde bulunduğu defalarca bildirilmiştir. Ancak Yeşiltepe Mahalle Muhtarı ısrarla hem sosyal medya hesaplarından yanlış bilgi yaymaya devam etmiş hem de yerel ve ulusal ölçekte medya mensuplarını yanlış yönlendirmiştir. Hal böyleyken bu şahsın Keçiören Belediyesine yönelik yalanlarla dolu karalama paylaşımlarını etik ve ahlaki bulmuyoruz.

Bu bakımdan Belediyemiz yetki alanları içindeki herhangi bir konu ile ilgili, kişi ve kurumlardan yapılan açıklamaların tarafımıza danışılarak ve teyit edilerek haber yapılmasını önemle rica ediyoruz.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ

YEŞİLTEPE MAHALLESİNDE YAPILAN VE PROJE AŞAMASINDAKİ HİZMETLER

-Haberde yer alan 1995. Sokak’ta bozuk kaldırım bulunmamaktadır.

-2019 yılından itibaren ihtiyaç duyulan sokaklarda 6.715 ton asfalt serim çalışması, 5 bin 414 metrekare kilit taş döşemesi yapılmıştır.

-Mevcut parklarımızdan Şht. Jan. Er Ali Koç Parkı, Ahmet Yesevi Parkı ve Dede Korkut Parkı’nın tadilatı yapılarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur.

-Yeşiltepe Mahalle Konağı Yapım İşinin ihalesi yapılmış kısa sürede inşasına başlanılacaktır.

-Kızılırmak Sokak kaldırım yenilemesi program dâhilinde yapılacaktır.