ULUSLARARASI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ’NDE YAVRU VATAN COŞKUSU

6’ncı Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin üçüncü gününde sahne KKTC’nin oldu. Folklor ekibinin gösterisi ve KKTC’li sanatçı Ayşegül Zayim’in konseri ile renklenen geceye Keçiörenlilerin ilgisi büyüktü.

Kalaba Kent Meydanı’ndaki KKTC Güzelyurt gecesine AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın ve Ankara Dernekleri Federasyonu Başkanı Celaleddin Uludağ da katıldı. Program konser alanındaki KKTC Güzelyurt ve Ankara kültür evlerinin açılışı ile başladı. Kurdele keserek yapılan açılışta Başkan Ak’a Milletvekili Ceylan da eşlik etti.

BUGÜN KIBRISLILARA MİSAFİRİZ

KKTC’li misafirlere tüm Keçiörenliler adına “Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyen Başkan Mustafa Ak, sınırları aşan kardeşlikte sahne sırasının Kıbrıslılarda olduğunu belirterek “Aslında bugün biz Kıbrıslılara misafir oluyoruz. Kıbrıs Güzelyurt belediyesi ile aynı zamanda kardeş belediyeyiz. Aramızda çok güzel bir işbirliği var, her sene heyetler karşılıklı olarak gidip geliyor. Onlar bizim Uluslararası Ramazan Etkinliklerimize katılıyorlar, biz de onların Portakal Festivali’ne katılıyoruz. Böylece kardeşliğin, birliğin, beraberliğin yaşandığı en güzel örnekleri sergiliyoruz” dedi.

Büyükelçi Korkut ise, etkinliklerin üçüncü gününde Kıbrıs gecesi düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a böyle güzel bir gece düzenlediği için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu geceye katkı veren Güzelyurt Belediyesi’ne de şükranlarımı sunuyorum. Bu kültür dayanışmasının güzel örneğinde sizler KKTC kültürünü tanıyacaksınız” diye konuştu. Keçiörenliler ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar da, “Kardeş belediyemiz Keçiören ile belediye hizmetlerinin yanısıra kültür ve sanat alanlarında da deneyimlerimizi paylaşıp ortak projeler üretiyoruz. KKTC’nin Güzelyurt Belediyesi olarak kültürümüzü tanıtıyoruz. İyi ki buradayız, bir Ramazan akşamında hep birlikte kardeşliği paylaşıyoruz” mesajını verdi.

TÜRK VE KKTC BAYRAKLARI SALLANDI

Daha sonra Başkan Ak Özçınar’a ve Korkut’a KEÇMEK kurslarında yapılan el emeği göz nuru çini hatıra vazo hediye ederken, Güzelyurt Belediye Başkanı da Mustafa Ak’a tablo takdim etti. Hediyeleşmenin ardından sahne alan Güzelyurt Halk Dansları Ekibi güzel gösterileri ile izleyicilerden büyük alkış topladı. Başlarına koydukları su bardakları ile dans eden erkek dansçılar, bardakları düşürmeden ilginç akrobatik hareketleri de başarıya gerçekleştirdiler. Kızlar ise ellerindeki su testileri ile değişik figürler sergilediler.

Programın ikinci yarısında sahneye Kıbrıslı sanatçı Ayşegül Zayim çıkarken, folklor ekibi de izleyicilere güzel bir sürpriz yaparak, yanlarında getirdikleri Türk ve KKTC bayrakları ile şapkaları dağıttılar. İzleyiciler de şarkılar söylenirken ellerindeki bayrakları salladılar. Zayim, Türk ve KKTC şarkılarından oluşan konseri ile izleyicileri coştururken, Kıbrıs türkülerini söylediği bölümde folklor ekibi de kendisine danslarıyla eşlik etti. Konserde coşku Ankara türküleri ile zirve yaparken, Zayim’in daveti üzerine bazı Keçiörenliler de sahneye çıkarak oynadılar. Bu sırada Kıbrıslı folklor ekibinin ricasını kıramayan Başkan Ak ve protokol heyeti de oynayanların arasına katıldı. Programın sonunda sanatçılar ve protokol heyeti toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

21.06.2015