ULUSLARARASI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ’NDE SAHNE KOSOVA’NIN

“Sınırları aşan kardeşlik” ilkesiyle 18 ülkeyi Keçiören’de buluşturan 6’ncı Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin dördüncü gecesinde sahne Kosova’nın oldu.

Kosova Gecesi, Kalaba Kent Meydanı’na kurulan Kosova Mamuşa Kültür Evi’nin açılışı ile başladı. Geceye AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Kosova Büyükelçisi Avni Spahıu, Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Ankara Dernekleri Federasyonu Başkanı Celaleddin Uludağ, Türkiye Kosovalı Öğrenciler Derneği Başkanı Faridin Kala, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MİRASIMIZI KOSOVALILARA BIRAKTIK

Sınırları aşan kardeşlik gecesinde Kosovalıları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Ak, “Bu sahne bugün Kosovalı kardeşlerimizin, o yüzden biz onlara misafir oluyoruz. Kosovalı kardeşlerimizi bu mübarek Ramazan-ı Şerif’te aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. 6 yıldır her seferinde davetimize icabet edip etkinliklerimize geliyorlar. Biz de kardeş belediyemiz Mamuşa’nın Domates Festivali’ne katılıyoruz” dedi. Türkiye ve Kosova arasında tarihi bağların bulunduğunu ve iki ülke halklarının kardeş olduğunu belirten Başkan Ak, “Keçiörenliler adına buraya kardeşlerinizin yanına ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Aynı devletin sınırları içerisinde dünyanın farklı coğrafyalarında aynı kültürleri yaşadık, ama farklı kültürlere de saygı gösterdik. Mirasımızı Kosovalılara bıraktık. Oraya gidince kendimizi yabancı bir memlekette gibi hissetmiyoruz. Türkiye’yi seviyor ve sağlam duygular besliyorlar” diye konuştu.

BELEDİYELER ÖRNEK BİR İLİŞKİ KURDU

Büyükelçi Spahıu ise, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri gibi büyük bir organizasyona imza atan Mustafa Ak’a teşekkür ederek “Bugün burada olduğumuz için çok mutluyuz. Mustafa Başkanım Kosova’ya hep yardımcı oluyor. Keçiören ve Mamuşa Belediyeleri arasında örnek bir ilişki var. Bu aynı zamanda Kosova ve Türkiye’nin de iyi ilişkiler içerisinde olduğunu gösteriyor” dedi. Kosova’da Arnavutlar, Türkler ve Boşnakların kardeş gibi yaşadıklarını kaydeden Büyükelçi, “Kosova’da yaşayan Türklerin haklarının çok iyi olduğunu söylüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Hepimizin Ramazan’ı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın en genç ülkesi Kosova’dan size sevgiler getirdim” diyerek konuşmasına başlayan Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç ise, kendilerini misafir eden Mustafa Ak ile gurur duyduklarını söyleyerek “Kendisi sadece Keçiören’in değil, Balkanlar’ın da belediye başkanı. Ak Başkanım varken Keçiören hep ak olacaktır. Çünkü sizler için ak işler yapıyor. İyi kötü günlerimizde hep yanımızda oldular” dedi.

TÜRKİYE’NİN NÖBETİNİ TUTUYORUZ

Kosovalı olmasına rağmen Türkiye’yi ana ülkesi olarak gördüğünü vurgulayan Bütüç, “Biz dünya siyasetine yön veren güçlü bir Türkiye istiyoruz. Mamuşa Kosova’daki tek Türk belediyesidir. Biz o topraklarda Türkiye’nin nöbetini tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz” mesajını verdi.

Gösteri sırasında sahnenin bir yanında Türk bayrağı diğer yanında ise Kosova bayrağı açıldı. Çocuklardan oluşan Mamuşa Türk Kültür ve Sanat Derneği Halk Oyunları Ekibi, yedi farklı koreografide Kosova’nın halk oyunlarının en güzel örneklerini sergiledi. Gecede Başkan Ak, kardeş Mamuşa’nın Belediye Başkanına süs vazo, Büyükelçiye KEÇMEK yapımı dantel motifli tablo, Celaleddin Uludağ’a da verdiği destekten ötürü süs vazo takdim etti. Arif Bütüç de Mustafa Ak’a desteklerinden ötürü bir plaket verirken, “Çalışkan Başkanım kış aylarında üşümesin” diyerek bir çift el örgüsü yöresel yün çorap da hediye etti.

22.06.2015