TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HASTANE KOMPLEKSİ KEÇİÖREN’DE KURULUYOR

Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksinin temeli Etlik Keçiören’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle atıldı. 3 bin 566 yataklı Etlik Şehir Hastanesi’nin yapımı tamamlandığında Keçiören sadece Ankara’nın değil, çevre illerin de cazibe merkezi haline gelecek.

Etlik'te yaklaşık 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Etlik Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Bakanlarımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti Milletvekilleri, belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı. İnşaatın tamamlanma süresi için müteahhit firma yetkilileri ile pazarlık yapan Başbakan Erdoğan, sözleşmeye göre Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün 42 ay içerisinde tamamlanacağına dikkat çekerek “42 ay bana fazla geldi. Şimdi bu süreci biraz aşağıya çekelim. Ben kendilerine bir teklifte bulundum. Onlar da kendi aralarında konuştu ve tamam dediler. 42 aydan 30 aya çekiyoruz” diye konuştu.

GÜNDE 50 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

8 hastane, bir otel ve sağlık müdürlüğü binasından oluşan 3 bin 566 yataklı kompleksin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini belirten Başbakan Erdoğan, “2,4 milyar TL yatırım bedeli olan, 20 bin kişinin istihdam edileceği, günde 50 bin kişiye hizmet verecek bu yatırım milletimize şimdiden hayırlı olsun” dedi. 14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesi projesinin geçtiğimiz ay İstanbul’da başlatıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “İnşallah bu şehir hastanelerimiz birer birer bitince isimlerini açıklayacağız. Onlar şu an birer sürpriz” diye konuştu. Geçmişte Türkiye’de yaşanan sağlık trajedilerini hatırlatan Başbakan, sabah namazından sonra İstanbul Okmeydanı SSK Hastanesi’ne gidip annesinin tedavisi için numara aldığını kaydederek “Benim hemşerim şu an istediği hastanede tedavi oluyor. Artık işçi memur hastanesi ayrımı yok. Tedavi ücretini ödeyemediği için hastanede rehin kalanlar vardı. Ölülerimiz bile rehin kalıyordu. Bugün ise helikopter ambulanslarımız, kar paletli ambulanslarımız var” dedi.

SAĞLIĞIN BAŞKENTİ OLACAK

Sağlık Bakanı Müzzinoğlu ise, Etlik Şehir Hastanesi’nin tamamlanması ile Ankara’nın ve Keçiören’in yatak kapasitesi bakımından dünyanın en büyük sağlık komplekslerinden birine kavuşacağını dile getirdi. Hastanenin eğitim ve araştırma bölümleriyle de bilimsel katkı sağlayacağına işaret eden Müezzinoğlu, “Üst düzey çevre duyarlılığı, enerji kaynaklarıyla çevreyi kirletmeyen yakıtlardan ve güneş enerjisinden karşılayarak ekolojik dengeyi gözeten şekilde inşa edilecektir. Aynı zamanda modern mimarisi ve sosyal kullanım alanlarıyla, hasta-ziyaretçi ve sağlık personelinin kendilerini psikolojik olarak daha iyi hissedebilmelerini sağlayacak estetik bir bütünlük ortaya konulacaktır. Kısacası, özellikleri saymakla bitmeyecek bu komplekslerde, bir sağlık merkezi için akla gelebilecek her türlü fiziki donanım ve altyapı imkanları bulunacaktır” bilgisini verdi. Bakan Müezzinoğlu, hastanenin başkente yakışan çağdaş bir eser olacağını vurgularken, “Bu yatırımla sağlık alanında verdiğimiz hizmetlerde çıtayı bir basamak daha yukarıya taşıyoruz. Milletimizden aldığımız güçle Ankaralı vatandaşlarımızın da desteğiyle başkentimizi sağlığın başkenti yapacak büyük hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, platform üzerinde butona basarak kampusun temeline ilk harcı attı. Başbakan daha sonra kampüsün şantiye alanında sergilenen hastane maketini inceledi ve hastane ile ilgi sinevizyon gösterimini izledi.

22.10.2013