15 Şubat 2021

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilen ve ABB Meclisinde yeniden görüşülen Keçiören’deki 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinin AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edildiğini duyurdu. Altınok, Keçiören’de toplamda 25 mahallenin kentsel dönüşüm ve yenilemeye girdiği bilgisini de paylaştı.

AK PARTİ VE MHP GRUPLARINA TEŞEKKÜR

ABB Meclisinde 8 mahalle için oy çokluğuyla kabul edilen kentsel dönüşüm projesi için AK Parti ve MHP gruplarına sosyal medya üzerinden teşekkür de eden Altınok, “Büyükşehir Belediye Başkanının veto ettiği, vatandaşımızın özlemle beklediği kentsel dönüşüm projemizi tekrar Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirdik. AK Parti ve MHP gruplarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra veto ve mahkeme ile vatandaşımızın beklentileri ve şehrimizin gelişimi için önemli bir hizmet olan bu proje engellenmez, desteklenir; desteklenmeli de.” dedi.

KEÇİÖREN’İN YÜZDE 80’İNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm projesinin içeriği hakkında bilgiler de veren Altınok şunları kaydetti:

“Engellemeyle kimse bir yere varamaz. Bizde engel değil destek var; kim getirirse getirsin bu proje güzel bir iş, güzel bir hizmet. Büyükşehirin getirdiği birçok projeye destek verdik, bundan sonra da Ankara’nın hayrına olan işlere AK Parti grubumuzun “hayır” demesi mümkün değil. Bu muhteşem şehirleşme projesi olan kentsel dönüşüm sonucu aynı zamanda depreme dayanıklı binalar yapılacak. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Yeşil alanımız çoğalacak, sokaklar ve caddeler genişleyecek. Her daireye getirdiğimiz 2 araçlık otopark zorunluluğu ile otopark problemini de çözmüş olacağız. Bazı bahanelerin arkasına sığınıp engelleyici olmamalıyız, destekleyici olmalıyız. Şehrimize yapılan hizmette hepimiz el ele vermeliyiz. Mahallelerimize hayırlı olsun, inşallah daha sonraki yapılması gereken planlamalarla (parselasyon, encümen vs) birlikte şehrimizin yüzde 80’i kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alınmış oldu.”

25 MAHALLEDE KENTSEL DÖNŞÜM

Bu arada vetodan dönen Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı mahalleleriyle birlikte 17 mahalle kentsel dönüşüm ve kentsel yenilemeye girdi. Böylece Keçiören’deki 25 mahallede kentsel dönüşüm ve yenileme gerçekleştirilecek.