SON KONUK ÜRDÜN

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin son uluslararası konuğu Ürdün oldu.

Yoğun ilginin olduğu programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanı sıra, Türkiye -  Ürdün Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, Ürdün Ankara Maslahatgüzarı Yousef M. Abdelghani, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ürdün ve Kırıkkale Kültür Evlerinin açılmasında sonra başlayan programda bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi; “7. Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizde son ülke Ürdün’ü ağırlıyor, aynı zamanda Ürdün’e de misafir oluyoruz. Bu sene 19 ülkeyi misafir ettik. Onlara Ankara’yı ve Keçiörenimizi tanıttık, her biri güzel anılarla ülkemizden ayrılırken, dostluklarımızı da pekiştirdik.”

Keçiörenli’lere de misafirperverliklerinden ötürü teşekkür eden Başkan Ak, Ramazan etkinlik alanında son hemşehri derneği Kırıkkale Kültür Evini de açtıklarını ifade etti.

SINIRLAR AYRI OLSA DA GÖNÜLLER BİR

Türkiye - Ürdün Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer tüm İslam coğrafyasıyla büyük bir aile olunduğuna dikkat çekerek, “Gönül coğrafyamız suni şekilde bölünse de gönlümüz bölünmedi, bir kaldı. Dünya beşten büyüktür demeye devam edeceğiz. Dileğimiz odur ki dünyada barış, kardeşlik hakim olsun, zulümler son bulsun.” dedi.

Ürdün Ankara Maslahatgüzarı Yousef M. Abdelghani Keçiören’e misafir olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu etkinliklerin Müslüman ülkeler arasında birliği güçlendirdiğini vurguladı. Abdelghani, Keçiörenli’leri de Ürdün’e davet etti.

Ürdün’ün yöresel oyunlarının sergilendiği gece, hediye takdiminin ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

26.06.2016