SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ BARINAK HİZMETTE

Keçiören Belediyesi’nin Bağlum’da 3 bin 430 metrekarelik alana inşa ettiği hayvan barınağı hizmete açıldı. Sokak hayvanlarının bakımı için faaliyete geçen barınak, sokakta yaşayan ve kış şartlarında yaşam savaşı veren hayvanlar için sıcak bir yuva imkânı sunacak.

ŞİKÂYETLER SONA ERECEK

Keçiören Belediyesi, sokak hayvanları için inşa ettiği hayvan barınağını hizmete açtı. Keçiören sokaklarında başıboş dolaşan ve kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını muhafaza etmek için Bağlum’da 3 bin 430 metrekarelik alana inşa edilen hayvan barınağıyla vatandaşlardan gelen şikâyetlerin çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Barınağın hizmete açıldığını belirten Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, şuanda sokak hayvanlarının yeni barınakta misafir edildiğini ve bakımlarının burada yapılmaya başladığını belirtti. Kar yağışının etkili olduğu dönemlerde kuru mama dağıtımı da yapılarak sokak hayvanlarına hayat verildiğini söyleyen ekipler, bu hizmetin vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bundan böyle barınakta yapılacağını ve şikâyetlerin sona ereceğini kaydetti.

HAYVANLAR İÇİN HER TÜRLÜ HİZMET VERİLECEK

Hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği ve don olaylarının görüldüğü kış şartlarında sokak hayvanlarının kapalı ortamlara ihtiyaç duyduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,  “Bağlum’da 3 bin 430 metrekarelik alanda yapımını tamamladığımız hayvan barınağımız hayırlı olsun. 450 köpek için yazlık ve kışlık alan, 50 kedi kapasiteli kedi evi, karantina sahası, mama hazırlama ünitesi, veteriner hekim hizmeti, ameliyathane, sahiplendirme birimi ve idari ofisler gibi çeşitli bölümlerin bulunduğu barınağımızda sokak hayvanlarının bakımına başlandı. Taşınma konusunda da artık sona yaklaşıldı. Veterinerlerimizle birlikte vereceğimiz diğer hizmetlerimiz sokak hayvanlarını daha sağlıklı bir ortama kavuşturacak” ifadelerini kullandı.

19.02.2019