SOKAK HAYVANLARI İÇİN GÖNÜLLÜLERLE İŞBİRLİĞİ

Keçiören Belediyesi, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kuru mama dağıttı. Keçiören’in yüksek kesimlerinde uygun alanlara bırakılan mamaları Keçiören Belediyesi personelleri ve gönüllü hayvanseverler yaptı.

KURU MAMA DAĞITILDI

Kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Keçiören Belediyesi sahip çıktı. Hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği Keçiören’de kuru mama dağıtımı sokak hayvanlarını sevindirdi. Ekipler, sokak hayvanlarının beslenme noktalarını belirleyerek uygun alanlara bıraktığı kuru mamalarla sokakta yaşayan kedi ve köpeklere can verdi. Keçiören Belediyesi personelleri ile gönüllü hayvanseverlerin işbirliğinde sürdürülen kuru mama dağıtımı sırasında hayvanlara yönelik sevgi gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.  Hayvanseverler, Bağlum’da 3 bin 430 metrekarelik alanda yapımı tamamlanmak üzere olan hayvan barınağını da gezerek barınağın işleyişi hakkında bilgiler aldı. Keçiören’in farklı mahallelerinde sürdürülen kuru mama dağıtımının kış boyunca devam edeceğini belirten yetkililer, vatandaşların da sokak hayvanları konusunda duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

“UYGUN ALANLARA MAMA BIRAKIYORUZ”

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, son günlerde hayvanlara karşı uygulanan şiddet olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Hayvanlara uygulanan şiddeti üzüntüyle karşılıyorum. Şiddet haberlerinin arttığı bu dönemde, Keçiören Belediyesinin görevlendirdiği ekipler tarafından özellikle hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği ve don olaylarının görüldüğü zamanlarda sokak hayvanlarına kuru mama dağıtıyoruz. Mama dağıtımı sırasında sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgeleri seçerken aynı zamanda uygun alanları kullanmaya özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da sokak hayvanları konusunda hassas olduğunu gördüğümüzde mutlu oluyoruz” dedi.

BAĞLUM’DA 3 BİN 430 METREKARE ALANA HAYVAN BARINAĞI

Başkan Ak, “Bağlum’da 3 bin 430 metrekarelik alanda inşaatı devam eden hayvan barınağımızda sona yaklaştık. 450 köpek için yazlık ve kışlık alan, 50 kedi kapasiteli kedi evi, karantina sahası, mama hazırlama ünitesi, veteriner hekim hizmeti, ameliyathane, sahiplendirme birimi ve idari ofisler gibi çeşitli bölümlerin olacağı barınağımız hizmete başladığında sokak hayvanlarımız daha sağlıklı bir ortama kavuşacak” ifadelerini kullandı.

03.01.2019