SEYYİD ABDÜLHAKİM ARVASİ HAZRETLERİ KEÇİÖREN’DE ANILDI

Son asırda yetişen büyük veli Abdülhakim Arvasi, kendi adını taşıyan ortaokulunun öğrencileri tarafından hazırlanan bir programla anıldı.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, okullara ismini veren büyük değerlerin öğrenciler tarafından tanıtılması projesi kapsamında düzenlenen program Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezinde düzenlendi. Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Abdülhakim Arvasi Hz.(1865-1943) anma programı, büyük velinin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Öğrencilerin Büyük Üstat Necip Fazıl Kısakürek’ten okuduğu birbirinden güzel şiirler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

İLMİYLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Okullara isimlerini veren büyük değerleri anmanın ve o isimlerin kimler olduğunu öğrencilere tanıtmanın çok önemli olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Abdülhakim Arvasi Hazretleri hayatımızda bizlere rehber oldu ve ilmiyle, tasavvufuyla gönüllere taht kurdu. Bizler de her fırsatta ondan yararlanmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın bu tür değerli şahsiyetleri tanıması çok önemlidir. Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin kabri Keçiören Bağlum’da bulunuyor” dedi.

Önemli değerlerimizi  tanıtmak amacıyla hazırlanan programın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Kaymakamı Nusret Dirim ise, “Değer bilen toplumlar değerli insanlar yetiştirir. Bizlere değer veren şahsiyetleri çocuklarımıza  anlatmalıyız” diye konuştu.

Programda Abdülhakim Arvasi Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Faruk Yağan’ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ise izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

30.04.2014