ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER KEÇİÖREN İFTARINDA BULUŞTU

Keçiören Belediyesi, mübarek Ramazan ayının ilk iftar yemeğini şehit yakınları ve gaziler için verdi.

Bianca Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine 260 şehit yakını ve 30 gazinin yanı sıra TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Bartın Valisi ve eski Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, bazı ülkelerin büyükelçileri, muhtarlar ve STK temsilcileri de katıldı.

MAZLUMLARI EN ÇOK DÜŞÜNEN ÜLKEYİZ

Yenilen her lokmada başkalarının da hakkı olduğuna dikkat çeken Yasin Aktay, “Bu mübarek ayda alacağımız en önemli eğitim insanların bu dünyada yalnız olmadığıdır. Türkiye dünyada fakir fukarayı, mazlumları en çok düşünen ülkedir. İnsani yardımda birinci sıradadır. Allah şehitlerimizden razı olsun. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır” dedi. Öznur Çalık ise, kendilerini şehit aileleriyle aynı iftar sofrasında buluşturan Mustafa Ak’a teşekkür ederek, “Biz büyük bir aileyiz. Şehit aileleri bizim ailemizdir. Bu mübarek ayda Müslüman coğrafyasında oynanan oyunları Rabbimin bozmasını diliyorum” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK AYINDAYIZ

Belediye Başkanı Mustafa Ak da, Ramazan’ın ilk iftarında vatan ve millet için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve gazilerle birlikte olmak istediklerini vurgulayarak, “Bereket soframızda birlikte oruç açmaktan mutluyuz. Ramazan ayı ibadet, birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Keçiören Belediyesi olarak sınırları aşan kardeşlikle bu sene 19 ülkeyi misafir edeceğiz” mesajını verdi. Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadyrov ise, Türkiye’nin son 14 yılda çok büyük adımlarla ilerlediğini dile getirerek, “Türkiye’nin daha da büyüyeceğine inanıyorum. Kardeşliğimiz daim olsun, geleceğimiz parlak olsun. Bizi misafir eden Mustafa Ak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

İftardan sonra Başkan Ak, Ahmet Gündoğdu, Nusret Dirim ve Zafer Çoktan ile birlikte Keçiören Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

06.06.2016