09 Tem 2022

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediye bünyesinde hizmet veren Gönül Köşkü Huzurevi’ndeki yaşlıların Kurban Bayramını kutladı.

Altınok kutlama programında yaptığı konuşmada, “Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.  Kurban Bayramının İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramlar Sevgi, Birlik, beraberlik, kucaklaşma, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma, küskünlerin barışması demektir. Bayramlar çocuklarımızı sevindirdiğimiz müstesna ve istisna günlerdir. Bizleri Kurban Bayramına eriştiren Rabbime hamd ve şükürler olsun.” dedi.

Altınok, Keçiören Belediyesi bünyesinde bir huzurevinin bulunmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek şunları söyledi:

“Burada birçok anamız ve babamız var. Rahmete giden tüm ana ve babalarımızı Rabbim rahmetiyle mükâfatlandırsın. Bugün bu güzel çatı altında sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Herkesin bir anası ve babası var ama bizim burada 80 ana ve babamız var. Sizlerin gönlü, sizlerin duası ve rızası bizim için çok önemli. Burası bizim için ‘sevap merkez bankası’dır. Her zaman söylüyorum, ‘yaşlılarımızın masasında kuş sütü dahi olacak` diye. Gıdaların en iyisi, en kalitesi olacak. Her birinizin gönlü tüm dünyanın gönlünden daha zengin. Burada bir gönül yıkılırsa tüm dünyanın gönlünden daha fazla gönül yıkılmış demektir. Burada çalışan arkadaşlarımız da çok şanslı. O kadar anne ve babanın rızasını ve duasını alıyorlar. Bundan büyük makam ve mevki de yoktur.”

Konuşmasının sonunda İslam coğrafyasında yaşanan savaşların son bulması temennisinde bulunan Altınok, “Mübarek Kurban Bayramı Müslüman coğrafyalarda yaşanan kardeş kavgasının da durmasına vesile olsun. Kilometrelerce öteden gelip bu ülkeleri yakıp yıkanların oyununa gelmemek lazım. Oyuna gelince bir de bakıyorsunuz ki toprak, vatan elden gitmiş. Zamanı geri çeviremiyorsunuz. Bu bayramlar birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olsun.” diye konuştu.

Yaşlılarla tek tek bayramlaşan Altınok onlara bayram hediyesi takdiminde de bulundu.