SAĞLIKLI VE YAŞ DOSTU KEÇİÖREN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesindeki Küresel Yaşlanma Zirvesi’nde yayınlanan İstanbul Küresel Yaşlanma ve Bakım Deklarasyonu kapsamında kurulan Dünya Yaşlanma Konseyi Derneği(DUNYAK) ile Keçiören Belediyesi arasında “Sağlıklı ve Yaş Dostu Kent Protokolü” imzalandı.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen protokolün imza töreni için Estergon Kalesi Ören Köşk’te bir akşam yemeği verildi. Törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile STK yöneticileri de katılarak destek verdi.

HEDEFİMİZ YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR

Sağlıklı ve Yaş Dostu Kent Protokolü’nü son derece anlamlı bulduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Yaş denilince aklımıza hayat geliyor. Hayatın başlangıcından hayatın sonuna kadar devam eden her süreci içine alacak şekilde yaşanılabilir bir şehri oluşturmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla hangi yaşta olursa olsun insan bizim için önemli ve insan merkezli bir hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Yaşlı kelimesini kullanmamaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Ak, “Emeklilerimiz için bir konak açmıştık. İsmini Güngörmüşler Konağı yaptık yaşlı dememek için. Bir de belli yaş grubundaki bir kesime lokal olarak yapmış olduğumuz bir yerin ismini de Beylerbeyi diye koyduk, ki oradaki insanlar ondan alınmasınlar, yanlış anlamasınlar diye. Elbette ki bizim kültürümüzde, örfümüzde, adetimizde, dinimizde nezaket çok önemlidir. Her yaş grubundaki insana nezaket sınırlarını aşmayacak şekilde davranmaya ve hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

KEÇİÖREN ÖRNEK OLACAK

Başkan Ak, Türkiye’de yaşlılar ile alakalı birçok hizmet yapıldığına dikkat çekerken “İnşallah bu hizmetlerin derlenip toparlanması, belli standartlara kavuşması açısından bu protokolü önemsiyoruz. Bu nedenle Dünya Yaşlanma Konseyi’nin yaptığı bu teklifi hemen kabul ettik. Bizim zaten yapmakta olduğumuz birçok hizmeti çok daha kategorik biçimde ve elde ettiğimiz tecrübeleri de başkalarına aktaracak şekilde böyle bir protokolün yararlı olacağına inanıyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte bizim de ders alacağımız, başkalarının da bizden ders alacağı projelere imza atmış oluruz” mesajını verdi.

Nevzat Pakdil ise, insan merkezli bir medeniyetin çocukları olduğumuzu vurgulayarak “Bugün bu medeniyeti tekrar ihya etmek ve çağın şartlarına uygun biçimde yeniden inşa etmek çabasındayız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu bize aittir. Tecrübe ancak yaşayarak elde edilir. Büyüklerimiz bizim için önemlidir ve bize emanettir. Tecrübelerin paylaşılması dünyaya olan katkılarımızı artıracaktır” diye konuştu. DUNYAK Başkanı Dr.Kemal Aydın da, STK temsilcilerinin küresel sağlık elçileri olarak Keçiören’deki güzel projeleri Türkiye’nin yedi bölgesine aktaracaklarını söyleyerek, “Yaş Dostu Şehir Dünya Sağlık Örgütü’nün bir kavramı. Sağlıklı ve Yaş Dostu Şehir ise bizim ilk defa gündeme getirdiğimiz bir kavram. Bir şehir hem sağlıklı hem de her yaş grubu için yaşanabilir olmalı. Bunun temellerini de bu akşam örnek bir şehir olarak Keçiören’de atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Ak ve Dr.Aydın protokolü imzaladı. Tören toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

07.04.2015