PEYGAMBER EFENDİMİZİN SEVGİSİ GÖZLERDEN YAŞ OLUP AKTI

Keçiören Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen  “İnsan ve Onuru” adlı konferansa ev sahipliği yaptı.

Keçiören Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Halil İbrahim Sofrası’ndaki programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur da katıldı. Sözlerine Hz.Muhammed’e salat ve selam göndererek başlayan Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan, insan onuru hakkında konuşmanın Hz.Peygamber’i anlamak anlamına geleceğini söyledi. Onurun sonradan kazanılan bir değer olmadığını, ancak sonradan kaybedilme riskinin bulunduğunu vurgulayan İlhan, “Onur, insanın şerefini ve haklarını anlamak demektir. Hz.Peygamber’i anlar ve onu yaşarsak onurumuzu, insanlığımızı koruruz. Bu programlar, Peygamber’in hayatını anlamak ve yaşamak için yapılıyor. Kendi nefsin için istediğini kardeşin için istemedikçe gerçek Müslüman olamazsın. Böyle olursa onurumuzu koruruz. Bu program için salon tahsisi yapan ve bizi en iyi şekilde ağırlayan Mustafa Ak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU PROGRAM ANMA DEĞİL, KUTLAMADIR

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Kutlu Doğum Haftası boyunca çok sayıda kutlu doğum programın düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ve şükrü ifade ederken, “Peygamberimizin doğumu münasebetiyle düzenlenen bu program bir kutlamadır, anma değil. Onu hiçbir zaman unutmadık ki analım. Peygamberimiz her zaman bizim kalbimizdedir” mesajını verdi. Eskiden Hz.Peygamber’in doğumunu sadece belli grupların kutladığını hatırlatan Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bugün her yerde Peygamberimizin o güzelliğini insanlara anlatmak için programlar yapılıyor. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın konusu insan onuru. Her insan bizim için bir alem kadar önemlidir. Biz insana Yaradan’dan ötürü hizmet ediyoruz. Her insan en iyi şekilde yaratılıyor, ama bazı insanlar sonradan aşağıların da aşağısı olabiliyor. Dünyayı cehenneme çeviren onursuz insanlar da var. Onlarla kim mücadele edecek? Onurlu insanlar. Biz belediye olarak bu tür programları her zaman destekliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde nice güzel günler diliyoruz. Bunun için herkesin en yakınındaki insana sahip çıkması gerekiyor.”

HZ.MUHAMMED’İ ANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl Kutlu Doğum Haftası için farklı bir konu seçtiğine dikkat çeken Kaymakam Dirim de, dünyanın her yerinde zulümün baş gösterdiğini, bunun temelinde ise sömürme ve üstün gelme arzularının olduğunu belirtti. Dirim, Peygamber’i anlamak için ondaki güzelliklerden faydalanmak gerektiğini kaydederek, “Bu anlamda biz her zaman Peygamberin güzelliklerinden faydalanmalı ve bu tarz toplantılarla diğer insanların da faydalanmasını sağlanmalıyız. İnsan onuru ancak böyle kurtulur” dedi. Konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yaşar Düzenli ise, Hz.Peygamber’i anmaktan çok anlamaya ihtiyaç duyulduğunu ifade ederken, “O rahmetin, merhametin, Allah’ın Rahman sıfatının bir göstergesi olarak dünyayı şereflendirmiştir. Tüm peygamberler insanın ve insani değerlerin kaybolduğu bir dönemde gönderilmişlerdir. Amaç kaybolan insanın yeniden ortaya çıkmasıdır. Ne demek kaybolmak? İnsan değerinin altına düştüğü zaman kaybolmuş demektir. İnsani değerler ayaklar altına alındığı zaman kaybolur” ifadelerini kullandı.

KUR’AN ZİYAFETİ VERİLDİ

İnsani değerlerin kaybolmasının işaretleri arasında huzurevlerinde kalan, intihar eden ve boşanan insan sayısının artmasını gösteren Prof.Dr. Düzenli, “Peygamberimizi ve İslam’ı anlarsak bu zulümden kurtulur ve insan onurunu hakettiği yere getiririz” dedi.

Konuşmaların ardından konferansta ezan ve Kur’an ziyafeti verilirken, Hz.Muhammed’i anlatan şiirler, kasideler ve ilahiler de okundu. Peygamber sevgisi bazı vatandaşların gözlerinden yaş olup akarken, Kutlu Doğum Programı hep birlikte edilen dualarla sona erdi. Protokoldekilere Peygamberimizi simgeleyen gül takdim edilirken, bütün katılımcılara ayran, pilav ve kavurmadan oluşan Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.

18.04.2013