PAKİSTAN KEÇİÖREN’DE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde konuk ülke Pakistan’dı.

Pakistan Evi’nin açılışı Pakistan – Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar’ın katılımıyla gerçekleşti. Pakistan Evi’nin önünde yer alan ve Türkiye – Pakistan dostluğunu simgeleyen modifiye vosvos büyük ilgi gördü.

Hep birlikte alana geçilmesinin ardından program Abdulhasip Hoca’nın Kuran Tilavetiyle başladı. Alandakileri Türkçe ve Urduca selamlayan sunucular takdir topladı.

Programda bir konuşma yapan Pakistan – Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı ve Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Pakistan’ın milli şairi 5 dil bilen Muhammet İkbal’i hatırlatarak şunları söyledi; “Değerli şair İkbal “Benim dünyadaki en önemli dostumun dili Türkçe… Ama ben bu dili bilmiyorum.” demiştir. Türkçe bilmemesine üzülmesinin yanı sıra en önemli dostunun dilini konuşamamaktır onu üzen…”

Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun köklerinin çok eskilere dayandığını belirten Kayatürk, Türkiye’nin depremde Pakistan’ın yanında yer aldığını Pakistan’ın da Kurtuluş Savaşı dahil olmak üzere Cumhuriyetin ilk dönemlerinde de dostumuz olarak desteklerini gösterdiklerini ifade etti.

Yurt dışında birçok etkinliğe katıldığını söyleyen Kayatürk, “Uluslararası Ramazan Etkinliklerimiz her yerde konuşuluyor, yurt dışında da böyle konuşulan ve takdir gören bir etkinliğe imza attığı için Başkan Ak’ı kutluyorum” dedi.

YAŞASIN TÜRKİYE- PAKİSTAN DOSTLUĞU

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ise şehirler ve ülkeler arasındaki mesafeleri kaldırmaktan ve her gün bir başka ülke ile şehre konuk olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Ak; “Ramazan Müslümanların birbirlerine olan desteklerini ve beraberliklerini gösterdikleri aydır” dedi.

Pakistan Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut ise “190 milyon Pakistanlı’nın selamını getirdim” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eskiye dayanan köklü ilişkimizi daha da ileriye taşıma hedefindeyiz. Eğitim, sanat, kültür alanında da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Parlamentoda Pakistan –Türk Dostluk Grubu Başkanı da olan Burhan Kayatürk’e de desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da Pakistan’ın Peşaver kentinde yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden 145 Müslüman kardeşimizin anısına 145 fidan diktiği için çok teşekkür ediyoruz.”

Pakistan milli kıyafetini de Başkan Ak’a hediye eden Büyükelçi, konuşmasını “Yaşasın Türkiye- Pakistan dostluğu…” diyerek bitirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’e tablo, Pakistan Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut’a çini vazo, Pakistan Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut ise hem Kayatürk hem de Ak’a Pakistan el işçiliğinin bir örneği olan bronz at hediye etti.

AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin de izlediği programda Pakistan kültürünün seçkin örnekleri izleyiciyle buluştu. Pakistan’ın 4 eyaletine özgü yöresel kıyafetlerle dans eden gençler büyük beğeni topladı.

Sufi Rock Müziği sanatçısı Saleh Sabr ise birbirinden güzel ilahileri seslendirerek adeta kulakların pasını sildi. “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” ilahisine eşlik eden yüzlerce Keçiörenli ile manevi atmosfer doruğa çıktı.

Gecenin sonunda Pakistan’dan gelen misafirler ile Başkan Ak hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

05.07.2015